search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 19:20
MENU CLOSE

Freedom Pass: Τα σενάρια πίσω από το «χαρτζιλίκι» των 150 ευρώ στους νέους

29.06.2021 07:30
mitsotakis

Η κάρτα  των 150 ευρώ για τους  νέους που εξήγγειλε η κυβέρνηση – Freedom Pass- πέρα απ’ ότι  εξόργισε τα κόμματα της αντιπολίτευσης τα οποία μίλησαν για εξαγορά της νέας γενιάς, δημιούργησε και πολλά ερωτηματικά για τις προθέσεις του Μεγάρου Μαξίμου το  επόμενο διάστημα .

Καθώς μάλιστα μέχρι και την Κυριακή το βράδυ η κυβέρνηση  κινείτο επάνω σε άλλο μοντέλο για τα προνόμια των εμβολιασμένων. H εμφάνιση του πρωθυπουργού μαζί με τους συνεργάτες του γύρω από το  οβάλ γραφείο  πυροδότησε τα σενάρια για το τι ακριβώς συμβαίνει με την μετάλλαξη «Δέλτα», αλλά και την πρόθεση του πρωθυπουργού να εξαγγείλει πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο.

Προφανώς από αυτή την ιστορία προκύπτουν μια σειρά από ερωτηματικά όπως:  

-Γιατί η κυβέρνηση δεν εξήγγειλε κανένα από  τα μέτρα που είχε διαρρεύσει η ίδια πριν από λίγες μέρες (οι πλήρως εμβολιασμένοι  να έχουν ελεύθερη πρόσβαση, χωρίς μάσκες, σε κλειστούς χώρους – κινηματογράφους, θέατρα, συνοικιακούς χώρους, φεστιβάλ, αθλητικές εκδηλώσεις, εστιατόρια, μπαρ κλπ. – Διευκόλυνση  σε μετακινήσεις και ταξίδια χωρίς την υποχρέωση τεστ, ενώ μέτρα θα υπήρξαν και για την διευκόλυνση των ιδιοκτητών επιχειρήσεων);

-Υπήρξε διαφωνία των επιστημόνων για τις διευκολύνσεις καθώς όπως φαίνεται η μετάλλαξη «Δέλτα» καλπάζει;

-Υπήρξαν συνταγματικά κωλύματα τα οποία το Μέγαρο Μαξίμου θεωρούσε ότι θα τα ξεπεράσει και τελικά δεν το κατάφερε;

-Εκτιμήθηκε ότι ο διαχωρισμός των εμβολιασμένων και μη εμβολιασμένων πολιτών θα δημιούργησε μεγάλες αναταραχές στην κοινωνία;

Όπως και να έχουν τα πράγματα η αλήθεια είναι ότι «το χαρτζιλίκι» στους νέους ξάφνιασε ακόμα και τους καλόπιστους σχολιαστές της κυβέρνησης.

Παράλληλα, επανέφερε δυναμικά τα σενάρια για πρόωρες εκλογές στο φθινόπωρο. Και αυτό γιατί η ΝΔ εμφανίζεται σε όλες τις δημοσκοπήσεις να έχει μεγάλο πρόβλημα στην νέα γενιά από 18 έως και τριάντα χρονών.

Προφανώς, οι συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη θεώρησαν ότι μια τέτοια κίνηση θα λειτουργούσε κατευναστικά στους νέους –οι οποίοι σε ένα βαθμό βρέθηκαν στο στόχαστρο της κυβέρνησης εν μέσω πανδημίας- ενώ θα ενισχυθούν και κάποιοι τομείς της οικονομίας.

 Γι’ αυτό άλλωστε οι υπουργοί που μίλησαν χθες επικεντρώθηκαν με ζήλο στα προβλήματα της νέας γενιάς τα οποία όπως φαίνεται κοστολογούνται έναντι…150 ευρώ.

Διαβάστε επίσης

Μητσοτάκης για προνόμια εμβολιασμένων: Προπληρωμένη κάρτα ύψους 150 ευρώ σε νέους ηλικίας 18-25 ετών (Video)

Θεοχάρης: Δύσκολο τουριστικό καλοκαίρι λόγω της μετάλλαξης Δέλτα

Βουλή: Τέλος για την προανακριτική κατά του Νίκου Παππά – Την Τρίτη το πόρισμα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 19:19