search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 07:29
MENU CLOSE

Freedom Pass: Τι είναι, σε ποιους απευθύνεται και πώς θα λειτουργεί

28.06.2021 16:27
tourismos-mykonos-new-

«Από σήμερα, στους νέους μας ανοίγεται ένα ακόμη παράθυρο ελευθερίας για τον ελεύθερο χρόνο τους. Με την πρώτη δόση του εμβολίου τους θα αποκτούν αυτόματα μία προπληρωμένη κάρτα ύψους 150 ευρώ», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοινώνοντας κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του πλαισίου για μέτρα υπέρ του εμβολιασμού, την χορήγηση προπληρωμένης κάρτας αξίας 150 ευρώ στους νέους 18 έως 25 ετών που έχουν ήδη λάβει ή θα λάβουν την πρώτη δόση εμβολίου κατά του κορωνοϊού.

Τι είναι η Κάρτα Ελευθερίας

Σύμφωνα με τις κυβερνητικές ανακοινώσεις, η κάρτα αποτελεί αφενός αναγνώριση της συνεισφοράς των νέων 18 έως 25 ετών στην αντιμετώπιση της πανδημίας, μολονότι ως ηλικιακή ομάδα διέτρεχαν μικρότερο κίνδυνο, και αφετέρου επιπρόσθετο κίνητρο ώστε να οικοδομηθεί το τείχος ανοσίας που θα διαφυλάξει τη δημόσια υγεία.

Ποιους αφορά

Δικαιούχοι θα είναι όσοι έχουν γεννηθεί από το 1996 έως το 2003 και έχουν ήδη λάβει ή θα λάβουν τουλάχιστον την πρώτη δόση εμβολίου κατά του κορωνοϊού εντός του 2021.

Πού μπορεί να χρησιμοποιηθεί

Η κάρτα θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αγορά διάφορων τουριστικών ή πολιτιστικών υπηρεσιών, δύο κλάδων που έχουν πληγεί ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Σε ό,τι αφορά τα ταξίδια, θα καλύπτει εγχώριες αεροπορικές, ακτοπλοϊκές, σιδηροδρομικές και οδικές μετακινήσεις (εξαιρούνται μετακινήσεις με ΙΧ), ενοικίαση οχημάτων, μίσθωση δωματίων σε καταλύματα, κάμπινγκ και κατασκηνώσεις και υπηρεσίες ταξιδιωτικών γραφείων.

Όσον αφορά τον πολιτισμό, οι δικαιούχοι θα μπορούν να αγοράσουν εισιτήρια για θεατρικές παραστάσεις, κινηματογραφικές προβολές, συναυλίες και χορευτικές εκδηλώσεις, για μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους.

Η διαδικασία

Η προπληρωμένη κάρτα θα αποθηκεύεται στο ψηφιακό «πορτοφόλι» στο κινητό τηλέφωνο του δικαιούχου (για λειτουργικά Android και iOS), ενώ θα διατίθεται και σε φυσική μορφή για όσους δεν διαθέτουν «έξυπνη» συσκευή.

Κάθε δικαιούχος θα λαμβάνει την ψηφιακή προπληρωμένη κάρτα στο κινητό του αφού επιβεβαιωθεί ότι έχει λάβει τουλάχιστον την πρώτη δόση, μέσω ειδικής πλατφόρμας που θα φιλοξενηθεί στην πύλη gov.gr.

Η διαδικασία θα ολοκληρώνεται εντός 24ωρου. Ο ενδιαφερόμενος θα λαμβάνει οδηγίες μέσω SMS και email. Η πλατφόρμα θα τηρεί όλους τους κανονισμούς προστασίας προσωπικών δεδομένων, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις που έχει δώσει η αρμόδια Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Διαβάστε επίσης

Μητσοτάκης για προνόμια εμβολιασμένων: Προπληρωμένη κάρτα ύψους 150 ευρώ σε νέους ηλικίας 18-25 ετών (Video)

Θεοχάρης: Δύσκολο τουριστικό καλοκαίρι λόγω της μετάλλαξης Δέλτα

Βουλή: Τέλος για την προανακριτική κατά του Νίκου Παππά – Την Τρίτη το πόρισμα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 07:28