search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 02:27
MENU CLOSE

Έρχεται πράσινη όαση και πεντάστερο Glamping στο πρώην «Κάμπινγκ της Βούλας»

30.06.2021 21:05
room-voula-new

Λύση στο παρατημένο πρώην Κάμπινγκ της Βούλας έρχεται να δώσει η άμεσα αναμενομένη έναρξη της ανάπλασής του από την εταιρεία ανάδοχο, συμφερόντων Grivalia Hospitality.

Αυτό το γεγονός, σύμφωνα με το economico.gr, θα ανοίξει την δυνατότητα εκκίνησης άλλης μια εμβληματικής επένδυσης σε κομβικό σημείο της Αθηναϊκής Ριβιέρας, σε ένα δυστυχώς πλήρως απαξιωμένο χώρο, ο οποίος στο πλαίσιο της εγκατάλειψης-αδυναμίας του κράτους να το διατηρήσει σε αξιοπρεπή και ασφαλή κατάσταση και παρά τις προσπάθειες της τοπικής αρχής είχε καταντήσει επί σειρά ετών, εκτός των άλλων και κέντρο παρανομίας σε τέτοιο βαθμό που ειδικά τα βράδια ήταν αδύνατη η ασφαλής επίσκεψη του.

Ένας συνδυασμός κατειλημμένων κτηρίων-εξοχικών (με παρκαρισμένες μάλιστα τις μερσεντές τους απέξω!!!!) και άλλων κτισμάτων σχεδόν υπό κατάρρευση με παραπήγματα-εστίες μόλυνσης παραδομένα στη φθορά του χρόνου, διάσπαρτα σκουπίδια και επικίνδυνα υλικά, βρόμικα λιμνάζοντα ύδατα είναι μερικές επίσης από τις εικόνες που αντικρίζουν οι τωρινοί επισκέπτες του χώρου.

Ακόμη και πυρκαγιά ξέσπασε το καλοκαίρι του 2019 προερχόμενη από ανθρώπινο χέρι η οποία ευτυχώς χάρη στην άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής υπηρεσίας ελέγχθηκε πριν επεκταθεί και απειλήσει τον παρακείμενο χώρο του ΠΙΚΠΑ και θέσει σε κίνδυνο τη ζωή των παιδιών με ειδικές ανάγκες που φιλοξενούνται εκεί. Και όλα αυτά μέσα στο κέντρο της Αθηναϊκής Ριβιέρας και δίπλα από το κέντρο της Γλυφάδας και της Βούλας!!!

Αυτή η απογοητευτική και άνομη κατάσταση ωστόσο φαίνεται να παίρνει τέλος καθώς σύμφωνα με πληροφορίες σύντομα αφού εκκενωθούν με ευθύνη του Δήμου τα κατειλημμένα, τα ημι-ερειπωμένα και άλλα επικίνδυνα υφιστάμενα κτίσματα, θα ξεκινήσει η ριζική αναβάθμιση της έκτασης με ορίζοντα ολοκλήρωσης της επένδυσης εντός του 2022 .

Η επένδυση προυπολογιζόμενου ύψους άνω των 12 εκ ευρώ θα μετατρέψει την έκταση του πρώην “Κάμπινγκ Βούλας” σε πεντάστερο Glamping και συγχρόνως σε μια πράσινη όαση δημιουργώντας ένα νέο πράσινο πνεύμονα στο νότιο κομμάτι της Αθήνας καθώς σύμφωνα με το προτεινόμενο σχεδιασμό των επενδυτών :

-Θα γίνει δενδροφύτευση άνω των 450 νέων δέντρων
-‘Εχουν ληφθεί μέτρα για την αποδοτική διαχείριση των υδάτινων πόρων όπως η φύτευση ειδών με μειωμένες απαιτήσεις νερού.
-Διατηρείται η ελεύθερη πρόσβαση στη παραλία.
-Με την ολοκλήρωση της επένδυσης δημιουργούνται άνω των 350 νέων θέσεων εργασίας όπως και μια νέα πολύ σημαντική ροή κρατικών και δημοτικών εσόδων.
-Με ευθύνη της αναδόχου εταιρίας αναβαθμίζεται αντίστοιχα η ελεύθερη πρόσβασης παραλία όπως και κατασκευάζεται νέος χώρος δημοσίου πάρκινγκ.
-Στον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό προβλέπονται πολύ περιορισμένες και ήπιες νέες αναπτύξεις και αναπλάσεις τμημάτων των υφιστάμενων κτισμάτων, με αποτέλεσμα η συνολική κάλυψη της έκτασης με κτίρια να φθάνει μόλις στα 091,06 τ.μ. επί συνόλου ακινήτου έκτασης 56 στρεμμάτων,
-Έχουν προγραμματιστεί σειρά “πράσινων” παρεμβάσεων, όπως η χρησιμοποίηση για τα κτίσματα και τις βοηθητικές εγκαταστάσεις υλικών φιλικών προς το περιβάλλον, όσο και η δημιουργία δικτύου για χρήση μικρών ηλεκτρικών αυτοκινήτων με σταθμούς φόρτισης.
-Προβλέπεται η δημιουργία πολυτελών σκηνών (Glamping) εκ των οποίων κάποιες είναι προδιαγραφών ΑΜΕΑ, 22 τουριστικών δωματίων τύπου bungalow, τριών εστιατορίων/αναψυκτηρίων, χώρων δραστηριοτήτων για παιδιά και εφήβους, κέντρο αναζωογόνησης περιπάτων κ.α.
-Τέλος η ανάδοχος εταιρία επιπρόσθετα αναλαμβάνει μέσω δωρεάς της στο Δήμο την μελέτη και κατασκευή νέου αγωγού ομβρίων λύνοντας έτσι ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα που ταλαιπωρούσε την ευρύτερη περιοχή εδώ και πολλά χρόνια.

Tο σύνολο των παρεμβάσεων έχει ως τελικό στόχο την ολική αναβάθμιση του χώρου και γενικότερα του Αθηναϊκού μετώπου με μια ήπια και φιλική προς το περιβάλλον αξιοποίηση του εγκαταλελειμμένου και επικίνδυνου χώρου όπως και τη δημιουργία ενός νέου πνεύμονα πρασίνου στην Αττική.

Διαβάστε επίσης:

Συνάντηση Μητσοτάκη-Ιερώνυμου: Οι ιερείς να κάνουν κήρυγμα υπέρ του εμβολιασμού

Freedom Pass: Το σχέδιο της κυβέρνησης για να προσεγγίσει τους νέους ψηφοφόρους

Ηλιόπουλος: Να εμβολιαστούν οι νέοι παρά την προσβολή και την κοροϊδία της κυβέρνησης

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 01:43