search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 12:22
MENU CLOSE

Freedom Pass: Το σχέδιο της κυβέρνησης για να προσεγγίσει τους νέους ψηφοφόρους

30.06.2021 07:30
koritsia

Πως φτάσαμε από το e-mail  στους υπουργούς στο δωράκι των 150 ευρώ – Όλο το παρασκήνιο

Μήνυμα στον υπολογιστή τους βρήκαν  στα τέλη Μαΐου οι υπουργοί της κυβέρνησης με το οποίο το Μέγαρο Μαξίμου τους ζητούσε να καταγράψουν τις ιδέες τους για το πώς θα μπορούσαν να προσεγγίσουν τους νέους ψηφοφόρους καθώς όλες οι δημοσκοπήσεις έδειχναν ότι το ηλικιακό γκρουπ 17-34 ήταν πολύ μακριά από την ΝΔ.

Οι συνεργάτες του πρωθυπουργού ανέλαβαν να φέρουν σε πέρας ένα φιλόδοξο   πρότζεκτ  το οποίο είχε να κάνει με προσέγγιση των νέων ψηφοφόρων μέσα από ειδικές πρωτοβουλίες.

Ο  Θοδωρής  Λιβάνιος , ο  Άκης Σκέρτσος, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυρ. Πιερρακάκης, υφυπουργοί, Γενικοί Γραμματείς αλλά και επιστήμονες ανέλαβαν να επεξεργαστούν όλες τις προτάσεις που θα έφταναν  στο Μέγαρο Μαξίμου  για να καταλήξουν στις πιο αποτελεσματικές  όπως για παράδειγμα στο χαρτζιλίκι των 150 ευρώ σε όσους νέους εμβολιαστούν.

Ο σχεδιασμός αυτός είχε  να κάνει προφανώς με το γεγονός ότι η κυβέρνηση είχε χάσει κάθε δίαυλο επικοινωνίας με την νέα γενιά και άρα έπρεπε να βρεθεί τρόπος προσέγγισης της.

 Τα πρώτα σημάδια ότι το ρήγμα ανάμεσα στην νεολαία και το κυβερνών κόμμα  βάθαινε όλο και περισσότερο εμφανίστηκαν κάπου το Μάρτιο. Η ανάλυση που είχε γίνει από του συνεργάτες του πρωθυπουργού ήταν ότι οι δηλώσεις κάποιων υπουργών που στοχοποιούσαν τους νέους για την εξάπλωση της πανδημίας  είχαν λειτουργήσει ιδιαίτερα αρνητικά στους νέους.

Ο χρόνος παγίωσε τα ποσοστά με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός στο Μέγαρο Μαξίμου. Οι πληροφορίες λένε ότι στις αναλύσεις που έγιναν από τους ειδικούς  οι δημοσκόποι επέμεινα ότι πρόκειται για ένα οριζόντιο πρόβλημα το οποίο δεν αφορούσε μόνο την ΝΔ. Επεσήμαναν ωστόσο ότι το κυβερνών κόμμα είχε το σοβαρότερο πρόβλημα με δεδομένο μάλιστα  ότι οι νέοι ψηφοφόροι ανέρχονται στο ένα εκατομμύριο.

Την ίδια ώρα άλλωστε, ο ΣΥΡΖΑ εμφανιζόταν όχι μόνο να κρατά τις δυνάμεις του σε αυτή την ηλικιακή ομάδα αλλά και να τις αυξάνει καθώς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε όλη την περίοδο της καραντίνας βρέθηκε δίπλα στους νέους και απέναντι σε κάποιες αυταρχικές συμπεριφορές της κυβέρνησης..

Όμως όπως φαίνεται ο σχεδιασμός προσέγγισης της νεολαίας δεν σταματάει στο χαρτζιλίκι των 150 ευρώ. Οι πληροφορίες λένε ότι αρκετά υπουργεία έχουν στείλει τις προστάσεις τους για μέτρα στήριξης στην απασχόληση , την εκπαίδευση , τις τεχνολογίες, τον πολιτισμό.

Τα μέτρα θα ανακοινώνονταν τμηματικά καθώς η κυβέρνηση θέλει να μονοπωλούν επικοινωνιακά το ενδιαφέρων των νέων ψηφοφόρων.

 Στο πλαίσιο αυτό άλλωστε εντάσσεται η πρωτοβουλία της εταιρείας Aegean να διπλασίασε την αξία   της freedom pass για τους νέους που θα εμβολιαστούν.

Διαβάστε ακόμα

«Ρελάνς» Τσίπρα με τον κατώτατο μισθό: Το δικό μας 150άρι είναι μόνιμο και όχι one-off

Πόρισμα ΣΥΡΙΖΑ για προανακριτική: Ούτε καν ενδείξεις για αξιόποινες πράξεις του Νίκου Παππά

Ομαδικά πυρά από την αντιπολίτευση για τη Freedom Pass: «Επιτέλους ας σοβαρευτούν»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 12:20