search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 10:03
MENU CLOSE

Μητσοτάκης στον ΣΕΒ: Η χώρα είναι έτοιμη για το νέο αναπτυξιακό άλμα (Video)

29.06.2021 19:12
mitsotakis-sev-new0

Συζήτηση μεταξύ του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, του CEO της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά και του προέδρου του ΔΣ του ΣΕΒ, Δημήτρη Παπαλεξόπουλου, πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού στο πλαίσιο της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΒ.

Πρόσθεσε ότι το 2022 θα καλύψουμε το χαμένο έδαφος λόγω της πανδημίας ενώ επεσήμανε τη σημασία μια ανάπτυξης που θα περιορίζει τις ανισότητες και θα ενσωματώνει δυο μεγάλες προκλήσεις την ψηφιακή επανάσταση και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για τους τρεις μεγάλους στόχους της Ελλάδας. Καταρχάς αναφέρθηκε στην αλλαγή της μακροοικονομικής πολιτικής που θα οδηγήσει σε χαμηλότερους φόρους και δεν θα διακινδυνεύει την μακροοικονομική ισορροπία.  Όπως ανέφερε κατά τη διάρκεια της πανδημίας αναδείχθηκε η ανάγκη του κράτους με αποτέλεσμα να ξεφύγουμε από τον βραχνά των πρωτογενών πλεονασμάτων, έτσι όπως τα είχε διαπραγματευτεί η προηγούμενη κυβέρνηση. «Και η συζήτηση που θα ξεκινήσει στην Ευρώπη για το νέο δημοσιονομικό πλαίσιο σίγουρα θα λάβει υπόψιν και τα μαθήματα από τον τρόπο που αντιμετωπίσαμε την πανδημία».

Μίλησε ακόμα για τις διαρθρωτικές αλλαγές επισημαίνοντας ότι ποτέ δεν σταμάτησαν οι μεταρρυθμίσεις και ότι από εδώ και πέρα θα επιταχυνθούν. Επίσης μίλησε και για το τραπεζικό σύστημα όπου τώρα πια σημείωσε είναι λιγότερο οξύ το πρόβλημα των κόκκινων δανείων ενώ η συζήτηση που γίνεται πια είναι πώς οι τράπεζες θα στηρίξουν την πραγματική οικονομία.

Η χώρα είναι πολύ καλά τοποθετημένη για αναπτυξιακό άλμα, επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης.

Σε άλλο σημείο της συζήτησης ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι η ευθυγράμμιση προσφοράς και ζήτησης στην αγορά εργασίας είναι ευρωπαϊκή πρόκληση ενώ μεγάλη πρόκληση χαρακτήρισε τη μετατροπή του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος αναφέροντας ότι το Νέο Σχολείο θα καλλιεργεί περισσότερα soft skills.

Πρέπει να αποκαταστήσουμε την αξιοπρέπεια της εργασίας κι αυτό δεν συνδέεται κατά ανάγκη με το πτυχίο, η πανδημία έδειξε ότι υπάρχουν κι επαγγέλματα σημαντικά που δεν τους δίναμε σημασία, ανέφερε ο πρωθυπουργός. Είναι πολύ μεγάλη πρόκληση να απομακρυνθούμε από το ότι χρειαζόμαστε πτυχίο πανεπιστημίου για να εξασφαλιστεί η επαγγελματική αποκατάσταση, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Προτροπή προς τους Έλληνες επιχειρηματίες ότι θα πρέπει να αναλάβουν περισσότερες πρωτοβουλίες, απηύθυνε ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά.

Έκανε μάλιστα λόγο πως «έχουμε μια χρυσή ευκαιρία μπροστά μας ως χώρα και θα πρέπει να την αξιοποιήσουμε».

Επίσης, αναφερόμενος στην εμπειρία των συγγενών του που έκαναν το εμβόλιο στη Θεσσαλονίκη και της οικογένειάς του που έκανε το εμβόλιο στις ΗΠΑ, είπε πως ο τρόπος που έγινε στην Ελλάδα ήταν πολύ καλύτερος. Όχι μόνο στον τρόπο που οργανώθηκε η εμβολιαστική καμπάνια, αλλά και ότι έγινε κατευθείαν ψηφιακός, επισήμανε.

Διαβάστε ακόμα

Αυτοί είναι οι κλεμμένοι Πικάσο και Μοντριάν – Πώς τους έκλεψε ο ελαιοχρωματιστής (photos/video)

Αφιέρωμα 1821-2021 – Στης Ακρόπολης τα μέρη: Πανεπιστήμιο Αθηνών

«Χαμένος» πίνακας του Καντίνσκι πουλήθηκε σε τιμή ρεκόρ (photos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 10:02