search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 10:53
MENU CLOSE

Ινδική Μετάλλαξη: Ένας μολύνει εννιά και εννιά μολύνουν 81 – Τι λένε οι ειδικοί (Video)

30.06.2021 10:52
KORONOIOS_METALLAKSI_NEW

Συνεχίζουν και εξετάζουν την περίπτωση της Ινδικής μετάλλαξης ή αλλιώς Δέλτα οι ειδικοί.

Το νέο πανδημικό κύμα έχει προκαλέσει παγκόσμια ανησυχία, κυρίως λόγω της αυξημένης μεταδοτικότητάς της.

Ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, μιλώντας στο MEGA, είπε για τους υψηλούς ρυθμούς μετάδοσής της, τονίζοντας παράλληλα την αναγκαιότητα να επιταχυνθεί το πρόγραμμα εμβολιασμού.

«Στη γρίπη η μετάδοση είναι 1 προς 1,1 δηλαδή δέκα μολύνουν άλλους 11, στον ιό της πρώτης φάσης ήταν 1 προς 4, ο ένας μόλυνε τέσσερις, οι τέσσερις, δεξαέξι, στη βρετανική μετάλλαξη είχαμε 50% παραπάνω, δηλαδή ο ένας, έξι, οι έξι, τριαντάεξι. Στη μετάλλαξη Δέλτα έχουμε 50% πάνω από τη βρετανική μετάλλαξη. Ο ένας, μολύνει εννιά, και οι εννιά, ογδοντάεναν», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Εξαδάκτυλος και συμπλήρωσε ότι «από σοβαρή νόσηση και θάνατο οι εμβολιασμένοι δεν διατρέχουν κίνδυνο».

«Έχουμε ένα 37,3% πλήρως εμβολιασμένων. Κι ένα 11% με την πρώτη δόση γι αυτό έχουμε αυτά τα μέτρα που έχουμε. Οι εμβολιασμοί τρέχουν με 1% την ημέρα και μπορεί να τρέξουν και με 1,5%. Έχουμε εμβολιασμούς και με το μονοδοσικό. Να μην έχουμε μείωση του ρυθμού τον Ιούλιο και τον Αύγουστο και να μην μειωθούν οι ρυθμοί επειδή όσοι επιθμήσουν θα εξαντληθούν και θα έχουμε ανθρώπους αναβλητικούς με τον εμβολιασμό. Μπορούμε να φτάσουμε στο 70% τέλη Αυγούστου. Αν συνεχίσουμε με 1% τη μέρα μετά από 60 ημέρες θα προστεθεί ένα ακόμα 30%», εξήγησε.

Αναφορικά στα προνόμια και τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν σημείωσε: «Το πως θα λειτουργήσουν τα μέτρα δεν το ξέρω. Αυτά γίνανε επειδή οι άνθρωποι που έχουν εμβολιαστεί έχουν δυνατότητες που τις στερούνταν. Έπρεπε να βρεθεί ένας τρόπος να μην στερούνται τις δυνατότητες που έχουν. Αλλιώς θα μπαίναμε σε έναν διαρκή περιορισμό που αφορά ανθρώπους που το χρειάζονται. Το πιο αποτελεσματικό είναι το γήπεδο. Όσοι θέλουν να αγοράσουν εισιτήριο διαρκείας μετά την ανακοίνωση του Ολυμπιακού θα εμβολιαστούν, αυτό σίγουρα θα αποτελεί κίνητρο. Για τα υπόλοιπα δεν ξέρω».

«Το τεστ δεν είναι ισοδύναμο του εμβολιασμού. Με το τεστ υπάρχει πάντα ένας κίνδυνος γι αυτό σε κλειστούς χώρους συνεχίζει το μέτρο της μάσκας», υπογράμμισε.

Διαβάστε Επίσης:

Κορωνοϊός: Στα 605 τα νέα κρούσματα, 204 οι διασωληνωμένοι – Τι δείχνουν τα λύματα

Άνιση κατάσταση απέναντι στην μετάλλαξη Δέλτα – Αυξάνονται τα κρούσματα στην Ευρώπη

Τζανάκης για μετάλλαξη Δέλτα: «Κάτω των 30 όσοι νοσούν στην Κρήτη» – Ο κίνδυνος για τα παιδιά

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 10:52