search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 10:26
MENU CLOSE

Σαρακήνικο: Η παραλία της Μήλου που θυμίζει σεληνιακό τοπίο (Video/Photos)

30.06.2021 11:54
milos new

Με τον έναν καύσωνα να διαδέχεται τον άλλον η μόνη παρηγοριά όλων μας είναι να σκεφτόμαστε παραλίες. Μία από αυτές – σχεδόν εξωπραγματική, που θυμίζει σεληνιακό τοπίο βρίσκεται στη βόρεια πλευρά της Μήλου.

Πρόκειται για το Σαρακηνικο. Η βλάστηση είναι απούσα και τα μοναχικά λευκά της βράχια δημιουργήθηκαν από την επαναλαμβανόμενη εναπόθεση στρώσεων υλικού. Μάλιστα πολλά από αυτά περιέχουν και απολιθώματα.

Όσο για το όνομά της, το οφείλει στους Σαρακηνούς πειρατές που την χρησιμοποιούσαν ως ορμητήριο. Αν παρατηρήσει κανείς καλά θα ανακαλύψει ανάμεσα στα βράχια τις δέστρες που έδεναν τα πλοία τους πριν ξεχυθούν και πάλι να κουρσέψουν την Μεσόγειο.

Το Σαρακήνικο βρίσκεται σε απόσταση μόλις 5 χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα του νησιού, η οποία αποτελεί μια από τις πιο δημοφιλείς παραλίες ολόκληρης της Μήλου.

Τα ολόλευκα βράχια της έχουν φωτογραφηθεί από εκατομμύρια τουρίστες, ενώ στο απόκοσμο τοπίο της έχουν υπάρξει πολλά επαγγελματικά γυρίσματα και μη, όπως αναφέρει το neakriti.

Αυτό όμως που κάνει την διαφορά στην παραλία, είναι ο υπέροχος συνδυασμός του λευκού των βράχων με τα κρυστάλλινα σμαραγδένια νερά.

Όσο για το φως του φεγγαριού που αντανακλάται τις νύχτες με πανσέληνο στην επιφάνεια των βράχων, δημιουργούν ένα ειδυλλιακό τοπίο.

Αμέσως λοιπόν στο πρακτορείο. Εισιτήρια για το πλοίο και φύγαμε.

Διαβάστε επίσης

Βόλος: Μαθητές έριξαν… «γουρούνα» στην τάξη και κατέληξαν στον εισαγγελέα

Δημήτρης Λιγνάδης: Από τις φυλακές Τριπόλεως στην ανακρίτρια για δύο νέες υποθέσεις βιασμού

Ινδική Μετάλλαξη: Ένας μολύνει εννιά και εννιά μολύνουν 81 – Τι λένε οι ειδικοί (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 10:24