search
ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 18:11
MENU CLOSE

Λεωνίδας Κουτσόπουλος: Δεν είναι όλοι οι ανεμβολιάστοι, αρνητές – Κίνδυνος κοινωνικού αυτοματισμού από τα μέτρα (video)

02.07.2021 11:07
KOUTSOPOULOS

Σύγχυση και προβληματισμό έχουν προκαλέσει στους επαγγελματίες της εστίασης τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τους αμιγείς και μικτούς χώρους.

Τις εξελίξεις αλλά και τα προβλήματα στην εφαρμογή των μέτρων σχολίασε ο γνωστός σεφ Λεωνίδας Κουτσόπουλος.

«Δεν ξέρουμε πώς θα λειτουργήσουν τα μέτρα, αυτό που συμβαίνει είναι από μόνο του περίεργο. Το πλαίσιο είναι ακόμα θολό, δεν έχουμε όλα τα δεδομένα. Στην πορεία θα πρέπει να διορθωθούν κάποια πράγματα» ανέφερε ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Παράλληλα, σημείωσε πως «δεν μπορεί να χωριστεί ένα εστιατόριο σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους καθώς υπάρχει μια λεπτή γραμμή που μπορεί να δημιουργήσει κοινωνικό αυτοματισμό», σημείωσε μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Δεν νομίζω ότι μπορώ να έχω έξω ανεμβολίαστους και μέσα εμβολιασμένους. Όσοι άνθρωποι δεν πάνε να κάνουν το εμβόλιο δεν πρέπει να τους κατατάσσουμε στους αρνητές» σχολίασε, λέγοντας πως όσοι δεν έχουν κάνει το εμβόλιο μπορεί να έχουν «δικαιολογημένες επιφυλάξεις και να χρειάζονται περισσότερες απαντήσεις μακριά από τις συζητήσεις καφενειακού τύπου».

«Όλοι μαζί πρέπει να είμαστε σε αυτό. Κι όσοι το έκαναν το εμβόλιο και όσοι δεν το έχουν κάνει» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος.

Παράλληλα, ο γνωστός σεφ έθεσε και τις πρακτικές δυσκολίες τονίζοντας πως «οι καταστηματάρχες δεν μπορούν να καλούν την αστυνομία για τους ανεμβολίαστους», ενώ πρόσθεσε ότι τα μέτρα μπορεί να λειτουργήσουν ως αντικίνητρο για μια παρέα που ενδέχεται να έχει εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, οι οποίοι όπως είπε με αυτές τις συνθήκες θα προτιμήσουν να βρεθούν σε κάποιο σπίτι και όχι να βγουν για φαγητό σε ένα εστιατόριο. «Δεν δημιουργείται η διάθεση που είναι απαραίτητη» υπογράμμισε.

«Πρέπει να πείσουμε τον κόσμο με καμπάνιες ενημέρωσης και όχι με πρόστιμα, να ποντάρουμε στην ενημέρωση γιατί βρισκόμαστε υπό την απειλή τον Σεπτέμβριο να μπούμε πάλι σε περιπέτειες» τόνισε με έμφαση.

Τέλος, ο κριτής του MasterChef μιλώντας για την τουριστική σεζόν είπε πως «τα μηνύματα δεν είναι αισιόδοξα. Υπάρχει αποκλεισμός από αρκετές χώρες και αυτό δημιουργεί ένα μεγάλο πρόβλημα».

Διαβάστε επίσης:

Τι ισχύει για εστίαση και ταξίδια στα νησιά το καλοκαίρι

Πάνος Κιάμος: Μπουζούκια… covid free – Η ανακοίνωση και οι αντιδράσεις (video)

Επιχειρήσεις: Πώς θα λειτουργούν οι αμιγείς και μεικτοί χώροι – Είσοδος με ψηφιακή εφαρμογή

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 18:10