search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 01:51
MENU CLOSE

Φωτιά τώρα στην Κύπρο: Νεκροί 4 εργάτες – Βρέθηκε καμένο το όχημά τους (Video)

04.07.2021 09:26
Fire_new

Νεκροί εντοπίστηκαν οι τέσσερις εργάτες που αγνοούνταν στην Κύπρο, λόγω της τεράστιας πυρκαγιάς που καίει στο νησί από το Σάββατο. Τα τέσσερα άτομα απανθρακώθηκαν στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν από το πύρινο μέτωπο.

Το πρωί της Κυριακής, και οι τέσσερις βρέθηκαν απανθρακωμένοι κοντά στο όχημά του, όπως ανέφερε η δημοσιογράφος του OMEGA TV Κύπρου Χριστίνα Μαύρου σε παρέμβασή της στην εκπομπή «Τώρα ό,τι Συμβαίνει» στην τηλεόραση του OPEN.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για Αιγύπτιους που εργάζονταν σε γεωργό της περιοχής και φαίνεται ότι δεν γνώριζαν καλά την περιοχή.

Η πληροφορία ότι αγνοούνταν τέσσερις εργάτες στην Οδού, όταν επεκτάθηκε η φωτιά και δόθηκε οδηγία για εκκένωση των κατοικιών, σήμανε συναγερμός στις Αρχές και αμέσως στήθηκε επιχείρηση για τον εντοπισμό τους.

Την είδηση επιβεβαίωσε ο Υπουργός Εσωτερικών της Κύπρου, Νίκος Νουρής, ο οποίος είπε ακόμα ότι τα πτητικά μέσα από την Ελλάδα και το Ισραήλ θα επιχειρήσουν σήμερα στις 2 μμ για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Κέντρο Διαχείρισης στη Βαβατσινιά, ο κ. Νουρής είπε, μεταξύ άλλων, ότι «βιώνουμε την καταστροφικότερη πυρκαγιά από καταβολής της Κυπριακής Δημοκρατίας τόσο σε υλικές ζημιές όσο και, δυστυχώς, σε ανθρώπινα θύματα.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα reporter.com.cy, οι τέσσερις εργάτες από την Αίγυπτο, 35, 29, 28 και 24 ετών, που είχαν πάει στην Κύπρο για ένα καλύτερο αύριο, όταν ενημερώθηκαν από τον εργοδότη τους να απομακρυνθούν από το σημείο, άφησαν το όχημα τους και προσπάθησαν να εγκαταλείψουν το μέρος πεζοί.

Ωστόσο, φαίνεται ότι δεν γνώριζαν καλά την περιοχή, με αποτέλεσμα να περικυκλωθούν από τις φλόγες και να καούν ζωντανοί, στην προσπάθεια τους να διαφύγουν.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες της ιστοσελίδας, το όχημα των θυμάτων εντοπίστηκε περίπου ένα χιλιόμετρο μακριά από το χωράφι όπου εργάζονταν, ενώ σε κάποιο σημείο του δρόμου, φαίνεται να έχασαν τον έλεγχο του οχήματος του, το οποίο έπεσε σε χαράδρα.

Σύμφωνα με τις ενδείξεις που υπάρχουν, τα θύματα φαίνεται να βγήκαν από το όχημα και να επιχείρησαν να απομακρυνθούν από το σημείο με τα πόδια. Οι σοροί τους εντοπίστηκε περίπου 500 μέτρα μακριά από το όχημα τους.

Συγγενικό πρόσωπο τω θυμάτων που βρίσκεται στον τόπο της τραγωδίας ανέφερε ότι δύο από τα θύματα αφήνουν πίσω τους ανήλικα παιδιά, ενώ από τους Αιγύπτιους θα επέστρεφε στη χώρα του για να παντρευτεί.

Άνιση μάχη

Η άνιση μάχη με τις φλόγες στην Κύπρο, στον Αρακαπά συνεχίζεται στο μεταξύ με αμείωτη ένταση.

Η φωτιά επεκτάθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας σε άλλες επτά κοινότητες, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας άρχισαν επιχειρήσεις και τα εναέρια μέσα.

Καθ΄ όλη τη διάρκεια της νύχτας, επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης επιχειρούσαν ενώ αντιμετώπιζαν και συνεχείς αναζωπυρώσεις.

Σήμερα, Κυριακή 4 Ιουλίου, αναμένεται να φτάσουν στην Κύπρο, αεροσκάφη από την Ιταλία και το Ισραήλ, για να συνδράμουν στο έργο πυρόσβεσης, ενώ από χθες το βράδυ έφτασαν και τα δύο Canadair Cl 415 από την Ελλάδα.

Οι δυνάμεις δίνουν μάχη με τον χρόνο, καθώς από τις 09:00, οι καιρικές συνθήκες δεν αναμένεται να είναι ευνοϊκές.

Κι αυτό γιατί σύμφωνα τέλος, με το Τμήμα Μετεωρολογίας, αναμένεται να ενισχυθούν οι άνεμοι, κάτι που θα δυσκολέψει ιδιαίτερα το έργο της πυρόσβεσης.

Διαβάστε επίσης:

Κόλαση φωτιάς στην Κύπρο: Κάηκαν χωριά, έκκληση για διεθνή βοήθεια (Photos)

Τουρκία – Ελλάδα 63-81: Άλλο ένα βήμα πιο κοντά στο Τόκιο η Εθνική

O Τζεφ Μπέζος στη Σίφνο – Σε ποιο εστιατόριο έφαγε με επιχειρηματίες και δημοσιογράφους (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 00:05