search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 00:09
MENU CLOSE

Δράση υπό σκιά: 5+2 αστυνομικά μυθιστορήματα για ανέμελα και συναρπαστικά καλοκαιρινά αναγνώσματα

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2184
1-7-2021
05.07.2021 07:00
vivlio-new

Richard Osman

Η Λέσχη Φόνων της Πέμπτης

Μετάφραση: Αύγουστος Κορτώ

Εκδόσεις: Ψυχογιός

Σελ.: 400

Σε έναν γαλήνιο οικισμό ευγηρίας στη βρετανική ύπαιθρο, μια ετερόκλητη παρέα μαζεύεται κάθε Πέμπτη και ασχολείται με παλιούς φακέλους ανεξιχνίαστων φόνων. Όταν όμως μια άγρια δολοφονία συμβαίνει σε απόσταση αναπνοής, η Λέσχη Φόνων της Πέμπτης έχει ν’ αντιμετωπίσει μια πραγματική υπόθεση. Όχι απλώς κιτρινισμένες, μουντζουρωμένες σελίδες γραφομηχανής μιας άλλης εποχής· μια αληθινή υπόθεση, ένα αληθινό πτώμα και, κάπου στον έξω κόσμο, έναν αληθινό δολοφόνο. Η Ελίζαμπεθ, η Τζόις, ο Ιμπραΐμ και ο Ρον μπορεί να κοντεύουν τα ογδόντα, αλλά ακόμη το λέει η καρδιά τους. Θα καταφέρει αυτή η ανορθόδοξη αλλά ευφυέστατη συμμορία να συλλάβει τον δολοφόνο προτού να είναι πολύ αργά;

Manuel Montalban

Τα πουλιά της Μπανγκόκ

Μετάφραση: Χριστίνα Θεοδωροπούλου

Εκδόσεις: Μεταίχμιο

Σελ.: 455

Ο Πέπε Καρβάλιο ταξιδεύει στην Μπανγκόκ προστρέχοντας στο SOS που του στέλνει μια παλιά του φίλη, η Τερέσα Μαρσέ. Ή μήπως αυτό είναι μόνο η αφορμή; Ο αναγνώστης μπορεί να βγάλει το συμπέρασμα πως γι’ αυτόν είναι μια φυγή από την καθημερινότητά του, όπου η πραγματικότητα είναι ανεπαρκής και τον ωθεί να κυνηγά φαντάσματα, όπως της Θέλια Ματάις, που δολοφονήθηκε με μια μποτίλια σαμπάνιας άγνωστης μάρκας, ή εκείνο της δολοφόνου της, της Μάρτα Μιγέλ, μιας αυτοδημιούργητης γυναίκας από ένα χωριό της Σαλαμάνκα. Η πραγματική αιτία του ταξιδιού, όμως, μπορεί να είναι να μάθει το όνομα των πουλιών της Μπανγκόκ ή να επιβεβαιώσει πως η γη είναι στρογγυλή και πως η τελική έκβαση τον περιμένει πίσω στην πατρίδα του.

John Connolly

Στον Βρόμικο Νότο

Μετάφραση: Χριστίνα Ριζοπούλου

Εκδόσεις: Bell

Σελ.: 462

Βρισκόμαστε στο 1997, και κάποιος στην Κομητεία Μπέρντον, στο Άρκανσο, σφαγιάζει νεαρές μαύρες γυναίκες.

Μόνο που κανείς δεν θέλει να παραδεχτεί πως συμβαίνει κάτι τέτοιο, όχι στον Βρόμικο Νότο. Ένας πρώην ντετέκτιβ της Αστυνομίας της Νέας Υόρκης καταλήγει για μια νύχτα σ’ ένα κελί μιας φυλακής του Άρκανσο. Είναι ρημαγμένος από τη θλίψη. Πενθεί τον θάνατο της γυναίκας του και του παιδιού του, και αναζητά μάταια τον δολοφόνο τους. Το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η χαμένη του οικογένεια.

Όμως αυτό πρόκειται ν’ αλλάξει…

Παρακολουθoύμε την αφύπνιση μιας συνείδησης, τη γέννηση ενός κυνηγού, την απαρχή του Τσάρλι Πάρκερ. 

Σάρα Πιρς

Το Σανατόριο

Μετάφραση: Νεκτάριος Καλαϊτζής

Εκδόσεις: Ψυχογιός

Σελ.: 441

Όταν η ντετέκτιβ Έλιν Γουόρνερ λαμβάνει μια πρόσκληση από τον αποξενωμένο αδελφό της να γιορτάσουν τον πρόσφατο αρραβώνα του σε ένα χειμερινό θέρετρο, δεν μπορεί παρά να τη δεχτεί. Φτάνοντας όμως στο Λε Σομέ, εν μέσω μιας απειλητικής χιονοθύελλας, η Έλιν αμέσως νιώθει νευρικότητα. Παρά το ειδυλλιακό σκηνικό, τόσο ο χώρος όσο και ο αδελφός της, Άιζακ, την αγχώνουν. Και όταν ξυπνούν, το επόμενο πρωί, η αρραβωνιαστικιά του έχει εξαφανιστεί. Ενώ η χιονοθύελλα μαίνεται αποκλείοντας την πρόσβαση στο ξενοδοχείο και η γυναίκα παραμένει άφαντη, οι ένοικοι του ξενοδοχείου αρχίζουν να πανικοβάλλονται…

Moore Graham

Ένταση

Μετάφραση: Αλέξης Καλοφωλιάς

Εκδόσεις: Κλειδάριθμος

Σελ.: 408

Η δεκαπεντάχρονη Τζέσικα Σίλβερ, κληρονόμος μιας περιουσίας ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων, εξαφανίζεται επιστρέφοντας σπίτι από το σχολείο. Ως κύριος ύποπτος συλλαμβάνεται ο 25χρονος Αφροαμερικανός καθηγητής της, Μπόμπι Νοκ, και η δίκη του έχει όλα τα συστατικά της αμερικανικής ψύχωσης: σύγκρουση φυλών και κοινωνικών τάξεων, σεξ, επιβολή του νόμου, σκοτεινά μυστικά των πλούσιων και διάσημων. Φαίνεται να είναι μια «κλεισμένη» υπόθεση για τον εισαγγελέα και η καταδίκη του μοιάζει εγγυημένη. Όμως η Μάγια Σιλ, μια νεαρή ένορκος, πεπεισμένη για την αθωότητα του Νοκ, πείθει τους υπόλοιπους ενόρκους να ψηφίσουν «αθώος» – και αυτή η αμφιλεγόμενη απόφαση θα αλλάξει τη ζωή όλων τους για πάντα.

Agatha Christie: all time classic!

Agatha Christie

Ο μυστηριώδης κύριος Κουίν

Μετάφραση: Αύγουστος Κορτώ

Εκδόσεις: Ψυχογιός

Σελ.: 306

Ήταν ένα συνηθισμένο πρωτοχρονιάτικο πάρτι αλλά, καθώς πλησίαζαν τα μεσάνυχτα, ο εξαιρετικά παρατηρητικός κύριος Σάτερθγουεϊτ διαισθανόταν πως δραματικά γεγονότα θα ακολουθούσαν. Και επαληθεύτηκε όταν ένας μυστηριώδης άγνωστος χτύπησε την πόρτα. Ποιος είναι στ’ αλήθεια ο κύριος Κουίν; Ο νέος φίλος του κυρίου Σάτερθγουεϊτ είναι ένα αίνιγμα. Σε όλες τις ιστορίες που περιλαμβάνονται σε αυτή τη συλλογή ο κύριος Κουίν εμφανίζεται και χάνεται σαν ένα παιχνίδισμα που κάνει το φως. Το μοναδικό σταθερό χαρακτηριστικό του είναι πως η παρουσία του αποτελεί οιωνό – κάποιες φορές καλό και κάποιες φορές θανατηφόρο.

Agatha Christie

Ο Πάρκερ Πάιν ερευνά

Μετάφραση: Γιώργος Μπαρουξής

Εκδόσεις: Ψυχογιός

Σελ.: 247

Ο Πάρκερ Πάιν είναι ο πλέον αντισυμβατικός ιδιωτικός ερευνητής: μπορεί με την ίδια ευκολία να λύσει ένα μυστήριο αλλά και να σώσει έναν γάμο υπό διάλυση. Χάρη στη βαθιά αντίληψή του για την ανθρώπινη φύση, αυτός ο κοσμοπολίτης Βρετανός ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο για να διορθώσει τα κακώς κείμενα και να αποκαταστήσει την τάξη.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 00:08