search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:21
MENU CLOSE

Από το φθινόπωρο ξεκινούν «οι νταντάδες της γειτονιάς»

07.07.2021 19:45
Ιατρικό «θαύμα»: Κράτησαν στη ζωή βρέφος 450 γραμμαρίων! (Video) - Media

Με πιλοτική λειτουργία από το Φθινόπωρο αναμένεται να ξεκινήσει το πρόγραμμα «Νταντάδες της γειτονιάς»

Πρόκειται για δράση χρηματοδοτούμενη από το ΕΣΠΑ που σύμφωνα με τα σχέδια του Υπ. Εργασίας θα εφαρμοστεί κανονικά μέσα στο 2022.

Σύμφωνα με την υφυπουργό Εργασίας Μαρία Συρεγγέλα, το πρόγραμμα έχει ως στόχο την ισότητα και την υποστήριξη της θέσης των γυναικών στην αγορά εργασίας και θα ξεκινήσει τους επόμενους μήνες, αφού ολοκληρώνεται εντός των ημερών η σχετική έκθεση για την διαδικασία πιστοποίησης των φροντιστών βρεφοκόμων αλλά και των χώρων στους οποίους θα κρατούνται να παιδιά. Αρχικά δε, θα αφορά βρέφη ηλικίας έως 2,5 ετών.

Το πρόγραμμα θα λειτουργεί με voucher προς την οικογένεια, το οποίο θα εξαργυρώνεται για την πρόσληψη βρεφοκόμων, ανάλογα με τις ώρες φύλαξης του βρέφους. Σε ορεινές, νησιωτικές ή απομακρυσμένες περιοχές, δεν αποκλείεται να υπάρχουν «νταντάδες» που θα καλύπτουν πολλαπλές ανάγκες, δηλαδή θα κρατούν βρέφη από δύο ή και τρεις οικογένειες.

Η διαδικασία πιστοποίησης θα πραγματοποιείται μέσω των Δήμων.

Όλοι οι συμμετέχοντες θα περάσουν από διαδικασία κατάρτισης μέσω ειδικών σεμιναρίων, προκειμένου στη συνέχεια να ενταχθούν σε ειδική πλατφόρμα, μέσω της οποίας θα γίνεται η επιλογή.

Βέβαια, η διαδικασία πιστοποίησης θα διαφοροποιείται για τις πτυχιούχους βρεφοκόμους, νηπιαγωγούς. Δε θα υπάρχει διάκριση φύλου, δηλαδή οι φροντιστές μπορεί να είναι και άντρες ενώ δε θα τεθεί όριο ηλικίας για τους ενδιαφερόμενους που θα πιστοποιηθούν και θα ενταχθούν στην πλατφόρμα. Από πιστοποίηση θα περνούν και οι χώροι στους οποίους οι «νταντάδες» θα κρατούν τα βρέφη.

Στην καθολική του εφαρμογή, που σύμφωνα με την κ. Συρεγγέλα θα ξεκινήσει εντός του 2022, το πρόγραμμα εκτιμάται ότι θα κοστίζει περί τα 30 εκατ. ευρώ το χρόνο.

Διαβάστε επίσης:

Καμεραμάν του Σκάι πιάστηκε στα χέρια με επιβάτη στο λιμάνι του Πειραιά (Video)

Κορωνοϊός: Για ποιους κλάδους εργαζομένων «κληρώνει» υποχρεωτικός εμβολιασμός

Κορωνοϊός: Συναγερμός στη Θεσσαλονίκη για τη μετάλλαξη «Δέλτα» από τις αναλύσεις των λυμάτων

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:21