search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 16:56
MENU CLOSE

Αποδοκιμασίες για Μενδώνη-Καραμανλή στην Θεσσαλονίκη – «Θερμή» υποδοχή στο σταθμό Βενιζέλου (Videos)

08.07.2021 13:12
mendoni_new

«Θερμή» υποδοχή περίμενε την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και τον υπουργό Μεταφορών και Υποδομών Κώστα Καραμανλή κατά την άφιξή τους στον σταθμό Βενιζέλου του μετρό Θεσσαλονίκης

Συγκεκριμένα, πολίτες και μέλη της Κίνησης Πολιτών Θεσσαλονίκης για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς έξω από το εργοτάξιο στον σταθμό Βενιζέλου, μόλις αντιλήφθηκαν την υπουργό Πολιτισμού ξέσπασαν σε αποδοκιμασίες προς το πρόσωπό της και άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα.

Οι συγκεντρωμένοι κατηγορούν την Λίνα Μενδώνη ότι συνεργεί στο «έγκλημα στον σταθμό Βενιζέλου».

Δυνάμεις της αστυνομίας, όπως αναφέρει το thesstoday.gr, απώθησαν τους διαδηλωτές, με στόχο να αποτρέψουν περαιτέρω επέκταση του επεισοδίου.

Η υπουργός Πολιτισμού μαζί με τον υπουργό Μεταφορών και Υποδομών, Κώστα Καραμανλή και συνοδεία των γ.γ. Υποδομών Γιώργο Καραγιάννη, τον πρόεδρο της Αττικό Μετρό Νίκο Ταχιάο και τον διεθύνων σύμβουλο της εταιρείας Νίκο Κουρέτα, έφτασε στον σταθμό Βενιζέλου για επίσκεψη, λίγο πριν την ευρεία σύσκεψη που έχει προγραμματιστεί στα γραφεία της Αττικό Μετρό.

Αντικείμενο της σύσκεψης είναι η ενημέρωση και ο συντονισμός της κυβέρνησης, των αρμοδίων και των τοπικών φορέων, ώστε να προχωρήσει η κατασκευή του Μετρό Θεσσαλονίκης με βάση το χρονοδιάγραμμα παράδοσης μέχρι το τέλος του 2023.

Κύριο θέμα της συζήτησης θα είναι ο σταθμός Βενιζέλου, μετά και το «πράσινο φως» που έδωσε το Συμβούλιο της Επικρατείας για την κατασκευή του με τη μέθοδο της απόσπασης και επανατοποθέτησης των αρχαιολογικών ευρημάτων.

Απόφαση που συνεχίζει να προκαλεί πάντως τις έντονες αντιδράσεις αρχαιολόγων, τοπικών συλλογικοτήτων και φορέων καθώς και πολιτών, οι οποίοι προκρίνουν ως μοναδική λύση την κατασκευή του σταθμού με παραμονή των αρχαιοτήτων στο χώρο τους.

Photo: thesstoday.gr

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά: Ντροπιαστικές προσφορές – Θράσος της κυβέρνησης

Ελληνικό: Έτσι θα είναι το Marina Tower των 45 ορόφων και 200 διαμερισμάτων (photos-video)

Κακός οιωνός για τον τουρισμό: 100άδες «πωλείται» ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα (πίνακας)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 16:52