search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 02:42
MENU CLOSE

Η κυβέρνηση αντιμέτωπη με την ιστορία Χαρδαλιά – Σχόλασε το πάρτι για τα δυο χρόνια της ΝΔ στην εξουσία

08.07.2021 07:00
xardalias_new

Η εισαγγελική παρέμβαση για την υπόθεση Χαρδαλιά χάλασε όπως ήταν φυσικό το πάρτι για τα δυο χρόνια διακυβέρνησης της χώρας από την ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη καθώς εμφάνισε προβληματικό και άρα ελεγχόμενο το επιτελικό κράτος.

Το αποκλειστικό δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών» έφερε σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση την κυβέρνηση αφού σε μια στιγμή που υπάρχει αναζωπύρωση του κορωνοϊού και ενώ το Μέγαρο Μαξίμου προσπαθεί να πείσει τους πολίτες ότι τα πήγε καλά στην πανδημία το δημοσίευμα έρχεται να αμφισβητήσει την πολιτική της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση του ιού.

Ακόμα πυροδότησε, όπως ήταν φυσικό, έντονη αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ καθώς η Κουμουνδούρου ζήτησε την απομάκρυνση του υπουργού από την θέση του –την ημέρα που τα Μέγαρο Μαξίμου γιόρταζε τα δυο χρόνια από την νίκη της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ- καθώς όπως ανέφεραν τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης την στιγμή που η κυβέρνηση κουνούσε το δάκτυλο στους πολίτες κατηγορώντας τους για την εξάπλωση του ιού, από τα πλέον επίσημα κυβερνητικά χείλη δινόταν άδεια σε κρούσματα του ιού να μπουν στην χώρα πυροδοτώντας έτσι την διασπορά.

Η ιστορία σύμφωνα με την «Εφημερίδα των Συντακτών» εκτυλίχθηκε στις 20 Οκτωβρίου –λίγα εικοσιτετράωρα δηλαδή πριν η χώρα μπει στο δεύτερο μακροχρόνια lockdown . Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η Πολιτική Προστασία φέρεται να επέτρεψε συνειδητά, με «εντολή Χαρδαλιά», να εισέλθει στη χώρα η αποστολή της ομάδας μπάσκετ της Φενερμπαχτσέ, ενόψει της αναμέτρησης με τον Παναθηναϊκό, παρά το γεγονός ότι τέσσερα άτομα της αποστολής βρέθηκαν με υψηλό πυρετό.

Στα τηλεφωνικά μηνύματα που δημοσιεύονται στην εφημερίδα το πρώτο μήνυμα είναι ανάμεσα στον αρμόδιο αξιωματικό Πολιτικής Προστασίας και τον επικεφαλής της υπηρεσίας στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Ο αξιωματικός φέρεται να μιλάει για την αποστολή της Φενέρμπαχτσε, η οποία θα αγωνιζόταν με τον Παναθηναϊκό για τη Euroleague και του αποκαλύπτει πως τέσσερα άτομα της αποστολής έχουν πυρετό. Σύμφωνα πάντα με την «Εφημερίδα των Συντακτών» ο επικεφαλής του απάντησε ότι η ομάδα μπορεί να περάσει, κάτι που αποτελεί «εντολή του Νίκου Χαρδαλιά» σύμφωνα πάντα με τα SMS που παρουσιάζει το δημοσίευμα , ενώ γίνεται λόγος και για πακιστανικό τηλέφωνο.

Να θυμίσουμε ότι πέντε ημέρες μετά τον αγώνα εμφανίστηκε το πρώτο κρούσμα στην ομάδα του ΠΑΟ, ενώ τη μεθεπόμενη ανακοινώθηκε και δεύτερο επιβεβαιωμένο κρούσμα. Για τον λόγο αυτό αναβλήθηκε εξάλλου την ίδια μέρα το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τη Ζενίτ.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς διάψευσε πάντως το δημοσίευμα και λέει ότι θα προσφύγει άμεσα στην δικαιοσύνη κάνοντας αγωγές.

Πάντως πέρα από την ουσία του θέματος που είναι αν πραγματικά δόθηκε κυβερνητική εντολή να μπουν στην χώρα νοσούντες με κορονοιό όλη αυτή η ιστορία με τα πακιστανικά τηλέφωνα εγείρει σοβαρά ερωτηματικά γιατί υπάλληλοι κρατικών υπηρεσιών επικοινωνούν μεταξύ τους με τέτοιου είδους τηλέφωνα.

Διαβάστε επίσης

Τσίπρας με ΟΕΝΓΕ: «Εγκληματική εμμονή» της κυβέρνησης με τις συγχωνεύσεις νοσοκομείων

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στα εγκαίνια του Κέντρου Υγείας Κερατσινίου: Είμαστε δίπλα στους πολίτες με έργα ουσίας

Κύρτσος: Στον αέρα πάλι, ο σχεδιασμός του «επιτελικού κράτους»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 02:15