search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 08:17
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Η Γαλλία συνιστά… Ελλάδα για τουρισμό, εξαιρεί Ισπανία-Πορτογαλία

08.07.2021 21:40
clement_beaune_new

Ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα, ως ασφαλή προορισμό για τουρισμό έδωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος της γαλλικής κυβέρνησης.

O υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γαλλίας, Κλεμάν Μπον, κάλεσε τους συμπολίτες του να φερθούν με «σύνεση» πριν αναχωρήσουν για τις καλοκαιρινές διακοπές τους. Παράλληλα, έβγαλε «κίτρινη κάρτα» σε Ισπανία και Πορτογαλία και «άναψε πράσινο φως» για να επισκεφθούν Γάλλοι τουρίστες την Ελλάδα.

«Κόκκινο» για Καταλονία-Πορτογαλία

Μιλώντας στη γαλλική τηλεόραση, ο Μπον προειδοποίησε για την ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων της μετάλλαξης Δέλτα του κορωνοϊού στην Πορτογαλία και την Ισπανία, «συγκεκριμένα στην Καταλονία». «Θα το αποφασίσουμε τις επόμενες ημέρες, αλλά ενδέχεται να πάρουμε επιπλέον μέτρα» σημείωσε, και πρόσθεσε: «Για όσους δεν έχουν ακόμη κάνει κράτηση για τις διακοπές τους, αποφύγετε την Ισπανία και την Πορτογαλία». Μάλιστα, προσέθεσε χαρακτηριστικά: «Καλύτερα να μείνετε στη Γαλλία ή να μεταβείτε σε άλλες χώρες».

Ασφαλής η Ελλάδα

Αντίθετα, ο Γάλλος υπουργός εξαίρεσε την Ελλάδα από τη σύσταση και ανέφερε πως η χώρα μας είναι ένας ασφαλής προορισμός για τους Γάλλους πολίτες που επιθυμούν να πραγματοποιήσουν τις καλοκαιρινές διακοπές τους εδώ. «Μια χώρα όπως η Ελλάδα, για παράδειγμα, που έδειξε μια μικρή χαλάρωση τις τελευταίες εβδομάδες, ενίσχυσε τους ελέγχους στις πύλες εισόδου της χώρας. Ακόμη καλύτερα, πιστεύω πως αυτό διασφαλίζει τους τουρίστες, τους Γάλλους, που θέλουν να επισκεφθούν την Ελλάδα», είπε.

Photo: Ministere de l’ Europe et des Affaires Etrangeres

Διαβάστε επίσης

Εστίαση σε Χαρδαλιά: Δεν μπορούμε να κάνουμε τους «χωροφύλακες»

Βρετανία: Τέλος η καραντίνα από τις 19 Ιουλίου για τους πλήρως εμβολιασμένους που επιστρέφουν από Ελλάδα

Κορωνοϊός: Στη δίνη της μετάλλαξης «Δέλτα» η Βρετανία, κυρίαρχη στις ΗΠΑ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 08:06