search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 06:08
MENU CLOSE

Εκτίμηση για έως και 18.000 κρούσματα τον Οκτώβριο – Σαρηγιάννης: «Να μην ξορκίζουμε το lockdown»

10.07.2021 20:55
athina_lockdown_new

Έως και τα 18.000 ημερησίως ενδέχεται να φτάσουν τα κρούσματα κορωνοϊού τον Οκτώβριο, εάν δεν αναχαιτιστεί η διασπορά της «μετάλλαξης Δέλτα» του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, τα μαθηματικά μοντέλα των επιστημόνων δείχνουν έως και 18.000 κρούσματα στις αρχές Οκτωβρίου, την ίδια στιγμή που ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης δεν αποκλείει το σενάριο ενός σύντομου lockdown.

«Δεν πρέπει να ξορκίζουμε το lockdown. Θα πρέπει να υπάρχει στο μυαλό των ιθυνόντων ως ύστατη λύση που όμως, ανάλογα με την πορεία της πανδημίας, θα μπορούσε να εφαρμοστεί για σύντομο χρονικό διάστημα. Ένα lockdown 15 ημερών – με πλήρες όμως κλείσιμο δραστηριοτήτων– θα μπορούσε αν χρειαστεί να ‘μαζέψει’ σημαντικά την κατάσταση. Τα στοιχεία των ειδικών σοκάρουν, καθώς δείχνουν έως και 6.000 κρούσματα τον Αύγουστο και άνοδο των σκληρών δεικτών, με τις διασωληνώσεις να αυξάνονται και τους θανάτους να φτάνουν έως και τους 40 ημερησίως», λέει ο κ. Σαρηγιάννης στο Βήμα της Κυριακής.

Από την πλευρά του, ο καθηγητής πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης εκτίμησε πως «οι ανεμβολίαστοι θα κολλήσουν σχεδόν όλοι». «Ένα παιδάκι που θα επιστρέψει σπίτι του από την κατασκήνωση είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα κολλήσουν όλοι οι οικείοι του με τους οποίους θα έρθει σε επαφή έστω μερικά λεπτά αυτό το παιδάκι», προειδοποίησε.

Όπως είπε η πιο σωστή πρόβλεψη είναι ότι τα κρούσματα θα προσεγγίσουν 4.000 κρούσματα σαν κινητός μέσος όρος προς τις αρχές Αυγούστου και βεβαίως θα ξεπεράσουμε τα 3.000 κρούσματα περίπου στις 20 με 22 Ιουλίου.

Πέτσας: Επανεξετάζεται το πλαίσιο λειτουργίας της εστίασης

Με φόντο όλα τα παραπάνω, το πρωί του Σαββάτου ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, ανέφερε ότι επανεξετάζεται το πλαίσιο λειτουργίας της εστίασης.

«Επειδή θέλουμε να χτίσουμε το τείχος ανοσίας μέσα στο καλοκαίρι, η λέξη που πρέπει να συνοδεύει αυτό το διάστημα είναι η προσαρμογή. Τα μέτρα τα προσαρμόζουμε με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα. Εξετάζεται ξανά όλο το πλαίσιο για την λειτουργία της εστίασης – αυτά που είχαν ανακοινωθεί για αμιγείς και μικτούς» σημείωσε μιλώντας στην εκπομπή «ΜEGA Σαββατοκύριακο», λέγοντας ότι είναι «άλλο πράγμα ένα εστιατόριο, άλλο ένα κέντρο διασκέδασης και άλλο ένα bar σε μια τουριστική περιοχή».

Διαβάστε επίσης:

ΕΟΔΥ: Σε αυτά τα σημεία μπορείτε να κάνετε δωρεάν rapid test – Πώς εκδίδεται η βεβαίωση

Κορωνοϊός: 6 νέα κρούσματα σε κατασκήνωση στο Σοφικό Κορινθίας

Θεσσαλονίκη: Δεν απέχει πολύ από το «πορτοκαλί» – Αυξάνεται το ιικό φορτίο στα λύματα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50