search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 21:00
MENU CLOSE

Πυροσβεστική: Η ανάρτηση για την τραγωδία του Ρεθύμνου

11.07.2021 17:36
rethymno_pyrosvestes

Ημέρα μνήμης η σημερινή για τους τρεις εποχικούς πυροσβέστες που έχασαν τη ζωή τους στη μάχη με τις φλόγες, στις 11 Ιουλίου του 2007, στην περιοχή Δοξαρό, στο Ρέθυμνο της Κρήτης.

Το τραγικό περιστατικό συνέβη λίγο πριν από τις 17:00 το απόγευμα της Τετάρτης, 11 Ιουλίου 2007, όταν η φωτιά περικύκλωσε ένα πυροσβεστικό όχημα, το οποίο επάνδρωναν τέσσερις εποχικοί δασοπυροσβέστες, λόγω του ισχυρού αέρα που έπνεε στην περιοχή.

Νεκροί εντοπίστηκαν ο Γιάννης Σταμούλης, ο Νικήτας Κορομηλάς, ο Στυλιανός Μαρκάκης και ο Ηρακλής Τζανάκης.

Ο τέταρτος εποχικός δασοπυροσβέστης, ο Εμμανουήλ Μανωλιτσάκης, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ηρακλείου, με εγκαύματα 40% σε ολόκληρο το σώμα.

Τους περικύκλωσαν οι φλόγες

Οι τέσσερις εποχικοί δασοπυροσβέστες εγκλωβίσθηκαν την ώρα που επιχειρούσαν να σβήσουν μικρές εστίες. Μετά από ξαφνική ριπή του ανέμου οι φλόγες τους περικύκλωσαν με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο τρεις εξ αυτών.

Τέσσερις άλλοι δασοπυροσβέστες, που βρίσκονταν σε απόσταση περίπου 500 μέτρων, βλέποντας τις φλόγες να τυλίγουν τους συναδέλφους τους, προσπάθησαν να επικοινωνήσουν μαζί τους μέσω ασυρμάτου, χωρίς να λάβουν ποτέ απάντηση.

Στην περιοχή σήμανε συναγερμός και αμέσως ειδοποιήθηκαν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ. Οι σοροί των άτυχων δασοπυροσβεστών μεταφέρθηκαν από άνδρες της ΕΜΑΚ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Η φωτιά έκαψε κυρίως χορτολιβαδικές εκτάσεις και ελαιόδεντρα.

Την οδύνη του για την «τραγική απώλεια των τριών πυροσβεστών που έχασαν τη ζωή τους, για να κερδίσουν μία άνιση μάχη στο Ρέθυμνο», εξέφρασε ο τότε Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας.

Διαβάστε επίσης:

Μια σύλληψη για την πυρκαγιά στα Στύρα Ευβοίας (Video)

Κορωνοϊός: 1.456 κρούσματα, 5 θάνατοι, 142 διασωληνωμένοι

Εστίαση: Έπεσαν «πεντοχίλιαρα» σε τρία καταστήματα για παράβαση των μέτρων

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 20:58