search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:38
MENU CLOSE

Ιερώνυμος για εμβολιασμούς: Η Εκκλησία στην προσπάθεια για το καλό του λαού

13.07.2021 13:59
ieronimos_iera_sinodos_new

Έκκληση του Βασίλη Κικίλια και του Σωτήρη Τσιόδρα στους ιεράρχες για συνεργασία κατά της πανδημίας

Για κρίσιμη και χρήσιμη συνάντηση με τους εκπροσώπους της κυβέρνησης και των λοιμωξιολόγων έκανε λόγο ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, μετά το τέλος της συνεργασίας της Ιεράς Συνόδου με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια και τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα την Τρίτη σχετικά με την πορεία της πανδημίας και την ανάγκη εμβολιασμού.

«Ζητήσαμε με κάθε σεβασμό οι άγιοι Πατέρες να στηρίξουν και να βοηθήσουν αυτή την προσπάθεια για την αντιμετώπιση της πανδημίας» δήλωσε μετά την ενημέρωση της Ιεράς Συνόδου ο κ. Κικίλιας, καθώς η κυβέρνηση επιθυμεί να τονίσει και η επίσημη Εκκλησία την αναγκαιότητα των εμβολιασμών.

Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος έκανε λόγο για μια «χρήσιμη και κρίσιμη συνάντηση κατά την οποία έγιναν ερωτήσεις που απαντήθηκαν από τον υπουργό και τον καθηγητή Τσιόδρα».

«Θα παλέψουμε για το καλό του λαού. Όλοι μας θα θέλαμε να πούμε αυτή η προσπάθεια να συνεχιστεί, η Εκκλησία θα κάνει αυτή την προσπάθεια μέσα στις πνευματικές διαδικασίες με μόνο κίνητρο την αντιμετώπιση της πανδημίας», είπε ο κ. Ιερώνυμος.

Τέλος ο κ. Τσιόδρας χαρακτήρισε τη συνάντηση εποικοδομητική. «Είμαστε συνοδοιπόροι στην αναζήτηση της αλήθειας», σημείωσε, ενώ έκανε λόγο για πολύ ενδιαφέρουσες ερωτήσεις εκ μέρους των ιεραρχών.

«Ελπίζουμε με τον εμβολιασμό να επανέλθουμε σε μια κανονικότητα» υπογράμμισε ο κ. Τσιόδρας, και παρατήρησε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει μεγάλη διασπορά στην κοινότητα.

«Θεωρώ ότι ήταν πάρα πολύ χρήσιμο, αυτή τη συγκεκριμένη στιγμή της μεγάλης διασποράς του ιού στην κοινωνία μας, να συζητηθεί ο υποστηρικτικός ρόλος από την Ιεραρχία στο πλήρωμα της Εκκλησίας και φυσικά εμείς παραμένουμε συνοδοιπόροι με την Εκκλησία στην αναζήτηση της αλήθειας», πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης:

Covid Free GR: Αυτή είναι η εφαρμογή για την είσοδο σε κλειστούς χώρους, πώς λειτουργεί

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Όλα τα μέτρα και οι κυρώσεις – Τι θα ισχύσει στην εστίαση (Video)

Υποχρεωτικός o εμβολιασμός σε γηροκομεία και υγειονομικούς – Μόνο εμβολιασμένοι σε κλειστούς χώρους

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:35