search
ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 19:49
MENU CLOSE

Παυλάκης για κορωνοπάρτι: Ένας μπορεί να κολλήσει 100 ακόμα και σε εξωτερικό χώρο

13.07.2021 09:00
ermou_new

Εκτίμηση ότι τα κρούσματα μπορεί να ξεπεράσουν τις 3.000 ακόμα και σήμερα, εάν γίνει μεγάλος αριθμός μετρήσεων, έκανε το πρωί της Τρίτης ο γιατρός-ερευνητής στις ΗΠΑ Γιώργος Παυλάκης.

Όπως εξήγησε το ιικό φορτίο από τη μετάλλαξη Δέλτα είναι πολύ πιο μεγάλο από το αρχικό στέλεχος και αυτός είναι ο κύριος λόγος που μεταδίδεται πολύ πιο εύκολα και γρήγορα.

Σύμφωνα με τον Γ. Παυλάκη σε ένα κορωνοπάρτι ένα άτομο μπορεί να κολλήσει εκατό ακόμα και σε εξωτερικό χώρο, όταν υπάρχει συνωστισμός.

Προειδοποίησε ότι μπορούν να κολλήσουν κορωνοϊό ακόμη και εμβολιασμένοι αλλά τα συμπτώματα θα είναι ήπια και πολύ, ενώ πολύ λιγότεροι κινδυνεύουν να πάνε στο νοσοκομείο.

«Το πρόβλημα με την Ελλάδα είναι ότι ο μισός πληθυσμός είναι ακόμα “παρθένος”. Δεν είναι καθόλου εμβολιασμένος, ούτε έχει μολυνθεί προηγουμένως», τόνισε ο Γ. Παυλάκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Εξήγησε ότι για παράδειγμα στην Αγγλία όπου αίρονται οι περιορισμοί, το 90% των Άγγλων έχουν εκτεθεί στον ιό είτε από νόσηση είτε από εμβόλιο

Διαβάστε επίσης:

Υποχρεωτικοί εμβολιασμοί: Γιατί η απόφαση της κυβέρνησης έχει μεγάλο ρίσκο – Τα 5 ερωτήματα που προκύπτουν

Καιρός: Ανεβαίνει ξανά η θερμοκρασία – Πού θα φθάσει ο υδράργυρος (Videos)

Ζάκυνθος: Βρετανίδες με κορωνοϊό «δραπέτευσαν» από το ξενοδοχείο καραντίνας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 19:49