search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 10:06
MENU CLOSE

Γερμανία: Εφιάλτης δίχως τέλος- Τουλάχιστον 183 νεκροί από τις πλημμύρες (Video)

18.07.2021 08:40
germania

Ο απολογισμός των καταστροφικών πλημμυρών έφθασε τους 156 νεκρούς στη Γερμανία, όπως ανακοίνωσε σήμερα το πρωί η αστυνομία, ανεβάζοντας συνολικά σε τουλάχιστον 183 τον αριθμό των νεκρών από την κακοκαιρία στη δυτική Ευρώπη.

Μόνο στο γερμανικό κρατίδιο της Ρηνανίας-Παλατινάτου, η τοπική αστυνομία ανέφερε σε ανακοίνωση ότι υπάρχουν 110 νεκροί, συγκριτικά με 98 σε προηγούμενο απολογισμό.

«Τους έπιασαν στον ύπνο»

Όπως ανέφερε ο ανταποκριτής του OPENειδικοί και ΜΜΕ, κατηγορούν την Πολιτική Προστασία της χώρας ότι άργησε να ανταποκριθεί και δεν ήταν έτοιμη για την επερχόμενη καταστροφή, παρά τις προειδοποιήσεις των μετεωρολόγων.

Σε πολλές πόλεις μάλιστα, δεν ήχησαν οι σειρήνες συναγερμού με αποτέλεσμα, τα νερά να πιάσουν στον ύπνο τους κατοίκους χωριών και πόλεων. Στις περισσότερες από τις πληγείσες περιοχές δεν χτύπησαν οι σειρήνες, ενώ δεν εστάλη και προειδοποιητικό SMS (το αντίστοιχο του ελληνικού 112).

Διαβάστε επίσης:

Κλιματική αλλαγή και χάσμα Βορρά – Νότου

Καιρός σήμερα: Η «Ψυχρή Λίμνη» φέρνει βροχές και καταιγίδες

Μύκονος: Πώς σχολίασαν τα διεθνή μέσα το lockdown (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 10:05