search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 10:48
MENU CLOSE

Γερμανία: Στους 103 οι νεκροί – Μάχη των σωστικών συνεργείων για τον εντοπισμό αγνοούμενων (Video)

16.07.2021 14:24
germany_new

Αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των νεκρών από τις φονικές πλημμύρες στη δυτική Γερμανία, την ίδια ώρα που περίπου 1.300 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται.

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, οι νεκροί στην Γερμανία έχουν φτάσει στους 103 ενώ συνολικά σε ολόκληρη την Ευρώπη, οι νεκροί από τις σφοδρές βροχοπτώσεις και τις πλημμύρες είναι μέχρι στιγμής 118.

Οι αρχές εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους ότι ο αριθμός των νεκρών μπορεί να αυξηθεί δραματικά.

«Αυτήν την στιγμή έχουμε 60 νεκρούς μόνο στην περιοχή της Ρηνανίας-Παλατινάτου» , ανακοίνωσε η επικεφαλής της τοπικής κυβέρνηση Μαλού Ντράγερ.

Η μάχη των σωστικών συνεργείων στις κατεστραμμένες περιοχές για τον εντοπισμό αγνοούμενων συνεχίζονται με αμείωτη ένταση.

Βοήθεια στος πληγέντες υποσχέθηκε η Μέρκελ

Την ίδια ώρα, η Καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ διαβεβαίωσε τους πληγέντες από τις πλημμύρες στη δυτική Γερμανία για τη βούληση της πολιτείας να τους στηρίξει την επόμενη μέρα της καταστροφής.

«Μπορώ να πω στους ανθρώπους: Δεν θα σας αφήσουμε μόνους σε αυτές τις δύσκολες, τρομερές στιγμές. Θα βοηθήσουμε και στην ανοικοδόμηση» τόνισε η Μέρκελ κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, στον Λευκό Οίκο.

Παράλληλα, επισήμανε ότι βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία τόσο με τους Πρωθυπουργούς της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας και της Ρηνανίας-Παλατινάτου όσο και με τον Αντικαγκελάριο και υπουργό Οικονομικών Όλαφ Σολτς, ο οποίος κατά την απουσία της στο εξωτερικό εκτελεί χρέη αρχηγού της κυβέρνησης.

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός: Πενταπλασιασμό κρουσμάτων μέχρι την 1η Αύγουστου βλέπει ο ECDC

Υποχρεωτικοί εμβολιασμοί: Κυβερνητική διγλωσσία για τις απολύσεις στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα

Ηλεκτρικό ρεύμα: Ο καύσωνας της… ελεύθερης αγοράς φέρνει νέο «ηλεκτροσόκ» αυξήσεων

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 10:47