search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 07:50
MENU CLOSE

Μύκονος: Το πρώτο Σαββατοκύριακο στα… μουγκά – Διαμαρτύρονται οι επιχειρηματίες και προτείνουν μέτρα (Video)

19.07.2021 10:41
MYKONOS_NEW

Μούδιασμα επικρατεί στην Μύκονο μετά τα έκτακτα σκληρά μέτρα και το τοπικό lockdown που ανακοίνωσε η Πολιτική Προστασία.

Η κίνηση αυτή που έφερε τις έντονες αντιδράσεις των επιχειρηματιών του νησιού και δημιούργησε μια σειρά ερωτηματικών για το τι ακριβώς συνέβη και η Μύκονος βρέθηκε σε lockdown.

Διαμαρτύρονται οι επιχειρηματίες

Ο κ Θεοχάρης, επιχειρηματίας της Μυκόνου, είπε ότι τα μέτρα που επιβλήθηκαν θα μπορούσαν να αντικατασταθούν από άλλα, ώστε να μην πληγεί πολύ περισσότερο το νησί, αναφέροντας ακόμη ότι «μας ρωτούν αν “κλείνει” η Μύκονος στις 26 Ιουλίου», κάνοντας λόγο για φόβους περί πρόωρου κλεισίματος της σεζόν, με τεράστιες οικονομικές συνέπειες για την τοπική – και όχι μόνο – οικονομία.

Επιδότηση εμβολιασμού και μάσκες παντού

Στην ίδια εκπομπή του ΑΝΤ1 μίλησε και ο Γενικός Γραμματέας των Επιχειρήσεων της Μυκόνου Ηρακλής Ζησιμόπουλος, για τα αυστηρά μέτρα στο νησί και τι ζητούν οι καταστηματάρχες από την κυβέρνηση.

Από την πλευρά του ο κ. Ζησιμόπουλος πρότεινε προς την Πολιτεία: «Μάσκες παντού, αυξημένη επιδημιολογική επιτήρηση και ανανέωση του πράσινου πιστοποιητικό με rapid test ανά 48 ώρες και οι επιχειρηματίες να επιδοτήσουν τους εργαζόμενους που θα εμβολιαστούν με 150 ευρώ».

«Αυτό που φταίει είναι τα κορωνοπάρτι και το πόσο επικίνδυνα είναι γιατί η αστυνομία πήγαινε απέξω και δε μπορούσε να κάνει τίποτα. Επίσης δεν υπήρχε έλεγχος στο λιμάνι του Πειραιά στις κάρτες επιβίβασης», πρόσθεσε ο Γενικός Γραμματέας των Επιχειρήσεων της Μυκόνου.

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός: Lockdown στη Μύκονο – απαγόρευση κυκλοφορίας και μουσικής (Video)

Μύκονος: Πώς σχολίασαν τα διεθνή μέσα το lockdown (Video)

Πάρος: Το πρωί εμβόλιο και το βράδυ… κορωνοπάρτι – Σε αυξημένη επιτήρηση το νησί (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 07:48