search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 06:44
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Lockdown στη Μύκονο – απαγόρευση κυκλοφορίας και μουσικής (Video)

17.07.2021 13:44
mykonos-new

Νέα πρόσθετα μέτρα στη Μύκονο ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας λόγω της έξαρσης της πανδημίας του κορωνοϊού.

Από σήμερα Σάββατο 17/7 και λόγω της ανησυχητικής τοπικής έξαρσης της επιδημίας κατά τα τελευταία 24ωρα, με πολλαπλές συρροές και clusters, η κυβέρνηση προχωρά στην υιοθέτηση και εφαρμογή ειδικών μέτρων για το νησί της Μυκόνου.

Ειδικότερα, τα μέτρα αφορούν:

Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01.00 το βράδυ έως 06.00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.
Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο, αρχής γενομένης από σήμερα ώρα 18:00.

Μέχρι τις 26 Ιουλίου

Τα μέτρα ισχύουν μέχρι τη Δευτέρα 26/7 στις 06:00 το πρωί με ενδιάμεση επαναξιολόγηση της επιδημιολογικής κατάστασης.

Υπενθυμίζεται ότι τόσο στη Μύκονο, όπως και σε όλη την επικράτεια, απαγορεύεται η διενέργεια οποιασδήποτε μορφής εκδηλώσεων που διενεργούνται έναντι οποιασδήποτε μορφής ανταλλάγματος, με φυσική παρουσία πλήθους άνω των είκοσι (20) ατόμων σε ιδιωτικό, μη επαγγελματικό χώρο. Το διοικητικό πρόστιμο σε περίπτωση παράβασης ανέρχεται από 50.000 έως 200.000 ευρώ για τον μισθωτή ή παραχωρησιούχο του ιδιωτικού, μη επαγγελματικού χώρου, στον οποίο έλαβε ή λαμβάνει χώρα η εν λόγω εκδήλωση.

«Καλούμε τους κατοίκους, επισκέπτες και επαγγελματίες του όμορφου νησιού μας σε πιστή τήρηση των μέτρων, καθώς και τις Αρχές του νησιού στην άμεση ενεργοποίηση των μηχανισμών ενημέρωσης και ελέγχου τήρησής τους, έτσι ώστε σύντομα να ελεγχθεί και να περιοριστεί η διασπορά του ιού και η Μύκονος να επιστρέψει στην κανονικότητα της», επισημαίνει ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Αντιδήμαρχος Μυκόνου: Υπερβολικά τα νέα μέτρα – Kαταστρέφουν τον τουρισμό ολοσχερώς

Σχολιάζοντας στην ΕΡΤ τα έκτακτα μέτρα της απαγόρευσης κυκλοφορίας (01.00 το βράδυ έως 06.00) και της απαγόρευσης μουσικής καθ’ όλο το 24άωρο, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας της Μυκόνου, Αλέξανδρος Κουκάς, ανέφερε: «Δεν τα περιμέναμε. Ήρθαν πολύ απότομα στο νησί που φιλοξενεί 20.000 άτομα».

Επισήμανε πως «τα μέτρα καταστρέφουν τον τουρισμό ολοσχερώς» και εξέφρασε την ελπίδα να μην υπάρξει παράταση των μέτρων πέραν της 26 Ιουλίου.

«Η Μύκονος είναι στους πρωτεργάτες του εμβολιασμού», ανέφερε επίσης ο αντιδήμαρχος.

Διαβάστε επίσης:

Καμπανάκι ειδικών: Ο ιός δεν θα χαριστεί σε κανέναν – Σημαντικό να εμβολιαστούν τα παιδιά (Video)

Κορωνοϊός: «Τον Αύγουστο θα πενταπλασιαστούν τα κρούσματα», προβλέπει ο Καπραβέλος (Video)

Με self test η επιστροφή από τα νησιά

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 06:44