search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 03:39
MENU CLOSE

Κορωνοπάρτι δίχως αύριο: Σε Αθήνα και Μύκονο (Video)

12.07.2021 00:09
koronoparti_new

Πάρτι στη Βάρκιζα, πάρτι στη Μύκονο, πάρτι στο Γκάζι… Όλοι όρθιοι, χορεύουν στον ρυθμό της μουσικής χωρίς μάσκες και αποστάσεις, παρ’ ότι από τις 8 Ιουλίου όλοι οι χώροι διασκέδασης θα έπρεπε να λειτουργούν αποκλειστικά και μόνο για καθήμενους. 

Μετά τα beach party της παραλιακής έρχονται τα υπαίθρια rave parties σε ακάλυπτους χώρους, ταράτσες και αποθήκες και προκαλούν πονοκέφαλο σε κυβέρνηση και λοιμωξιολόγους.

Τα κορωνοπάρτι αποτελούν τη νέα εστία υπερμετάδοσης του ιού. Εξαιτίας της μεγάλης μεταδοτικότητας της μετάλλαξης «Δέλτα» ένας ασθενής που θα βρεθεί στα πάρτι συνωστισμού κολλάει εννιά. Αντίστοιχα οι 9 ασθενείς, μεταδίδουν τον ιό σε 89 και οι 89 σε 801.

Συλλήψεις και… λουκέτα

Χθες Σάββατο πραγματοποιήθηκαν αυστηροί έλεγχοι σε όλη τη χώρα. Έγιναν 14 συλλήψεις, βεβαιώθηκαν πρόστιμα από 2.000 ευρώ έως 5.000 ευρώ, καθώς και αναστολές λειτουργίας από 7 έως 15 ημέρες σε καταστήματά που είχαν όρθιους πελάτες παρά την απαγόρευση.

Στα πάρτι συμμετέχουν κυρίως όσοι ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα από 18 έως 24 ετών, όπου σε αυτές τις ηλικίες το ποσοστό των ανεμβολίαστων φτάνει το 83%.

Μπορεί οι νέοι να νοσούν ελαφρά, μεγάλος είναι όμως ο κίνδυνος ενδοοικογενειακής διασποράς του ιού σε γονείς και παππούδες.

Οι επιχειρηματίες αναμένουν τις νέες ανακοινώσεις για το τι θα ισχύσει από τις 15 Ιουλίου και μετά θα υπάρξει διαχωρισμός σε καταστήματα μεικτά και καταστήματα για εμβολιασμένους.

Από αυτή την Πέμπτη πάντως στα μπαρ θα μπορούν να μπαίνουν όσοι πελάτες έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό ή έχουν αρνητικό στον κορωνοϊό τεστ βάσει της βεβαίωσης που θα έχουν στα χέρια τους.

Συγκεκριμένα θα υπάρχουν τρεις ενδείξεις:

  • Πράσινο – για εμβολιασμένους και όσους έχουν νοσήσει
  • Κίτρινο – για όσους έχουν αρνητικό τεστ
  • Κόκκινο – για μη έγκυρα έγγραφα

Διαβάστε επίσης:

Σαρηγιάννης: Δεν αποκλείω νέο lockdown – Το σύστημα υγείας δεν θα μπορέσει να αντέξει την πίεση (Video)

Επιδημιολόγος Columbia: Μην περιμένετε «κανονικότητα» τα επόμενα δύο χρόνια

Tσακρής ΕΚΠΑ: Με τον κορωνοϊό δεν μπορεί να υπάρξει ανοσία αγέλης – Εμβολιαστείτε!

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 03:34