search
ΔΕΥΤΕΡΑ 03.06.2024 20:26
MENU CLOSE

Αφγανιστάν: Η στιγμή που ρουκέτες πέφτουν κοντά στο προεδρικό παλάτι της Καμπούλ (Videos)

20.07.2021 14:10
kabul_new

Τρεις ρουκέτες, εκ των οποίων τελικώς εξερράγησαν οι δύο, έπεσαν το πρωί της Τρίτης πολύ κοντά στο προεδρικό παλάτι στην Καμπούλ.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να διακοπεί αμέσως η ομιλία του προέδρου του Αφγανιστάν, Άσραφ Γάνι, κατά την διάρκεια τελετής και προσευχής με την ευκαιρία της μουσουλμανικής γιορτής της θυσίας (Έιντ αλ Άντχα), όπως ανακοίνωσε το αφγανικό υπουργείο Εσωτερικών.

Μάλιστα, η στιγμή που οι τρεις ρουκέτες πέφτουν πολύ κοντά στο προεδρικό παλάτι έχει καταγραφεί σε βίντεο που δημοσιεύει το rt.com.

Δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου άκουσαν γύρω στις 08:00 (τοπική ώρα· 06:30 ώρα Ελλάδας) τον ήχο δύο ρουκετών και κατόπιν δύο εκρήξεις, μέσα στην «πράσινη ζώνη», την αυστηρά φυλασσόμενη περιοχή της αφγανικής πρωτεύουσας όπου βρίσκονται το προεδρικό παλάτι, ξένες πρεσβείες και η αποστολή του ΟΗΕ.

Λίγη ώρα μετά τις εκρήξεις, η ομιλία του προέδρου Γάνι και η προσευχή συνεχίστηκαν κανονικά, σύμφωνα με τα πλάνα που μεταδίδονταν απευθείας.

Παρόντες ήταν αρκετοί από τους κυριότερους αξιωματούχους της κυβέρνησης.

Ο εκπρόσωπος του αφγανικού υπουργείου Εσωτερικών, ο Μιρουάις Στανικζάι, ανέφερε πως μέχρι στιγμής δεν έχει καταγραφεί κανένας τραυματισμός.

Η επίθεση σημειώθηκε την πρώτη ημέρα της γιορτής της θυσίας, έπειτα από ακόμη ένα Σαββατοκύριακο εν πολλοίς στείρων συνομιλιών ανάμεσα στην αφγανική κυβέρνηση και τους ισλαμιστές αντάρτες Ταλιμπάν στην Ντόχα, την πρωτεύουσα του Κατάρ.

Διαβάστε επίσης:

Αγελάδα το έσκασε και πήγε για… ψώνια (video)

Κορωνοϊός-Βρετανία: Μόνο εμβολιασμένοι στα κλαμπ, αλλά από το Σεπτέμβριο

«Βουλιάζουν» στη δίνη της μετάλλαξης Δέλτα τα χρηματιστήρια παγκοσμίως

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 03.06.2024 20:24