search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:33
MENU CLOSE

Όταν τα Rafale ισοπέδωσαν τουρκική βάση (Video)

22.07.2021 10:14
Rafale_new_1

Ενοχλημένες και ανάστατες εμφανίζονται οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις λόγω της αγοράς 18 γαλλικών μαχητικών Rafale από την ελληνική πολεμική αεροπορία.

Ένας από τους λόγους είναι το γεγονός ότι πρόσφατα δέχτηκαν σοβαρό πλήγμα από στρατιωτική επιχείρηση στην οποία συμμετείχαν τέσσερα αεροσκάφη σαν αυτά που αγόρασε η Ελλάδα.

Πιο συγκεκριμένα, οι Τούρκοι υπέστησαν κανονική πανωλεθρία στην αεροπορική βάση Αλ Ουατίγια στην Λιβύη, καθώς δέχτηκαν σφοδρό βομβαρδισμό χωρίς καν να καταλάβουν από τους… έρχεται.

Στην συγκεκριμένη επιχείρηση τα Rafale που «χτύπησαν» ανήκαν στην Πολεμική Αεροπορία της Αιγύπτου, αφού η Γαλλία δεν ήθελε να αναλάβει ηγετικό ρόλο στην αποστολή, για να μην προκαλέσει τριγμούς μέσα στο ΝΑΤΟ

Οι Τούρκοι στρατιώτες που φύλαγαν την βάση της Αλ Ουατίγια, ήταν χαλαροί στην σκοπιά τους, όταν άκουσαν τον χαρακτηριστικό ήχο που αφήνει η τροχιά ενός πυραύλου.

Δευτερόλεπτα αργότερα ξέσπασε το πρώτο κύμα της κόλασης με εκρήξεις που διέλυσαν κτηριακές εγκαταστάσεις και συστήματα αεράμυνας των Τούρκων που υπήρχαν εγκατεστημένα στην βάση.

Η συγκεκριμένη επιτυχία της αποστολής των Rafale οφείλεται εν πολλοίς στο επιθετικό ραντάρ Spectra που διαθέτουν τα συγκεκριμένα γαλλικά μαχητικά.

Πρόκειται για ένα «επιθετικό» ραντάρ το οποίο επιτίθεται σε αυτά του αντιπάλου και τα μπλοκάρει κατά τρόπο που να φαίνεται ότι λειτουργούν χωρίς να συμβαίνει αυτό.

Διαβάστε επίσης:

Σκάνδαλο παρακολουθήσεων: Το Ισραήλ ερευνά το λογισμικό Pegasus

Μητσοτάκης για Βαρώσια: Δεν μας παραπλανούν οι απόπειρες νομιμοποίησης παράνομων πεπραγμένων

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Από τα ανοιχτά των Σεπολίων στην κορυφή του κόσμου (Photos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:32