search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 07:22
MENU CLOSE

Η κυβέρνηση αυτοσχεδιάζει στο θέμα των εμβολιασμών

23.07.2021 07:00
vouli-sintrivani-new

Υπό πίεση βρίσκεται η κυβέρνηση, καθώς παρά τις όποιες διαβεβαιώσεις ότι το πρόγραμμα των εμβολιασμών πάει καλά, όλα δείχνουν ότι υπάρχει εμφανής κάμψη του προγράμματος την στιγμή μάλιστα που οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι το επόμενο διάστημα θα υπάρξει ραγδαία επιδείνωση των κρουσμάτων καθώς θα κυριαρχήσει η μετάλλαξη «Δ».

Στο κυβερνητικό στρατόπεδο εμφανίζονται προβληματισμένοι αφού παρά τα 150άρια που έδωσαν στους νέους και την τροπολογία που έφεραν στην Βουλή για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των εργαζομένων, τα αποτελέσματα είναι πενιχρά. Και οι νέοι δεν «τσίμπησαν» στο δωράκι της κυβέρνησης και οι εργαζόμενοι δεν φαίνεται να πτοούνται από τις απειλές.

Κάποιοι μάλιστα θεωρούν ότι η κυβέρνηση δεν θα έπρεπε να έχει αφήσει στον Άδωνι Γεωργιάδη και τον Μάκη Βορίδη τη διαχείριση του θέματος γιατί η στάση τους ίσως να έφερε αντίθετα αποτελέσματα, αφού η απειλή της απόλυσης εξόργισε αρκετούς.

Εν τω μεταξύ το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε χθες την κυβέρνηση ότι νομοθετεί χωρίς σχέδιο. Όπως υποστηρίζουν τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης αυτό αναδείχθηκε από τη συζήτηση που είχε ο αναπληρωτή υπουργός Υγείας κ. Κοντοζαμάνης με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Ραγκούση στη Βουλή.

Στην ερώτηση που έκανε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ στον υπουργό εάν θα θέσουν σε αναστολή εργασίας τους χιλιάδες γιατρούς και νοσηλευτές, που ακόμη δεν έχουν δεχτεί να εμβολιαστούν -αφού σε αυτή την περίπτωση, είναι προφανές ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας εν μέσω πανδημίας θα καταρρεύσει– , ο υπουργός απάντησε «θα δούμε τι θα κάνουμε».

Ο πρωθυπουργός πάντως χθες εμφανίστηκε να ακολουθεί άλλη τακτική σε ότι αφορά τους εκπαιδευτικούς παρά τις πληροφορίες που υπήρχαν όλες τις προηγούμενες ημέρες ότι το μέτρο της υποχρεωτικότητας θα επεκταθεί και στους εκπαιδευτικούς.

Ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στους εκπαιδευτικούς έκανε έκκληση να πάνε να εμβολιαστούν. Με την κίνηση αυτή το Μέγαρο Μαξίμου εμφανίζεται να κάνει ένα βήμα πίσω σε ότι αφορά τον συγκεκριμένο κλάδο και αυτό, παρά το γεγονός ότι απομένουν λιγότερο από 50 ημέρες για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και τα χρονικά περιθώρια στενεύουν.

«Αν ένας εκπαιδευτικός στο δημοτικό σχολείο νοσήσει, τότε είναι πολύ δύσκολο να αντικατασταθεί» συνέχισε. «Σε αυτή την περίπτωση, το σχολείο ή ένα τμήμα του ίσως χρειαστεί να κλείσει για μια εβδομάδα ή για δύο εβδομάδες. Για το λόγο αυτό, από αυτό το βήμα, καλώ όλο το εκπαιδευτικό προσωπικό, δασκάλους και καθηγητές. Σας παρακαλώ: Εμβολιαστείτε! Για να είμαστε και εμείς σε θέση να ξανανοίξουμε τα σχολεία μας με ασφάλεια και με τα λιγότερα δυνατά προβλήματα τον Σεπτέμβριο», δήλωσε χαρακτηριστικά χθες ο πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο Μέγαρο Μαξίμου κάνουν δεύτερες σκέψεις για την επέκταση του μέτρου στους εκπαιδευτικούς, καθώς, σε αντίθεση με το υγειονομικό προσωπικό, αποτελεί έναν κλάδο, που μπορεί να προκαλέσει κοινωνικούς τριγμούς.

Διαβάστε επίσης:

Αναπτύσσεται ο κλάδος της βραχυχρόνιας μίσθωσης στην Ελλάδα

Ευάλωτα νοικοκυριά: Πώς θα διαγραφούν όλες οι οφειλές με τη «2η ευκαιρία»

Κορωνοϊός: Αργεί ακόμη το τείχος ανοσίας στην ΕΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 07:20