search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 04:35
MENU CLOSE

Υποχρεωτικοί εμβολιασμοί: Ναι από ΝΔ-ΚΙΝΑΛ, όχι από ΣΥΡΙΖΑ (Live)

22.07.2021 17:20
Vouli-new3

Στη Βουλή μεταφέρεται η «μάχη» για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς κατά του κορωνοϊού, με την κυβέρνηση να φαίνεται αποφασισμένη να περάσει η επίμαχη τροπολογία.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν διαφανεί μέχρι στιγμής, ΝΔ και ΚΙΝΑΛ τάσσονται υπέρ της τροπολογίας για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό εργαζομένων σε δομές υγείας και φροντίδας ηλικιωμένων και αναπήρων, καθώς και για την υποχρεωτική επίδειξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού. Συγκεκριμένα, η ειδική αγορήτρια του ΚΙΝΑΛ Νάντια Γιαννακοπούλου ανέφερε πως «εμείς ως υπεύθυνη αντιπολιτευτική δύναμη είμαστε υπέρ της τροπολογίας γιατί θέλουμε να σταλεί ένα καθαρό μήνυμα στην κοινωνία». Εμείς είπε «ως ΚΙΝΑΛ είμαστε θετικοί στην υποχρεωτικότητα για αυτές τις κατηγορίες εργαζομένων. Είναι επιβεβλημένος ο εμβολιασμός τους και κανείς δεν μπορεί να παίζει με τη ζωή και την υγεία αυτών που δουλειά τους είναι να υπηρετούν τους πολίτες».

Από την πλευρά του, ο εισηγητής της ΝΔ Δημήτρης Κούβελας, υποστήριξε πως «υπάρχει μια τελική καταιγίδα. Σ’ αυτήν, λοιπόν, δεν υπάρχει περιθώριο για δισταγμούς, δεν υπάρχει περιθώριο για αμφιταλαντεύσεις, δεν υπάρχει περιθώριο για «ναι μεν, αλλά», δεν υπάρχει περιθώριο για πίσω-μπρος. Προχωρούμε όλοι μαζί μπροστά ενωμένοι» και σημείωσε πως «οι μονάδες υγείας και φροντίδας πρέπει να είναι ασφαλείς» και η τροπολογία αυτή «για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών αφορά πολύ συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων συμπολιτών μας στους οποίους ο καθένας και η καθεμία από εμάς εμπιστευόμαστε τη δική μας υγεία, αλλά και την υγεία των αγαπημένων μας προσώπων».

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, ο τομεάρχης Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «εννοείται ότι στηρίζουμε την ιδέα του καθολικού εμβολιασμού, εννοείται ότι στηρίζουμε την ιδέα του εμβολιασμού ως δικαιώματος, ως πράξη κοινωνικής αλληλεγγύης. Δεν μπορεί ο εμβολιασμός να προωθηθεί με τιμωρητικές λογικές. Υπάρχει κρίση εμπιστοσύνης ενός κομματιού της κοινωνίας απέναντι στην Πολιτεία, στους θεσμούς της και στην κυβερνητική διαχείριση και η κρίση εμπιστοσύνης απαιτεί μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης».

«Για το ΚΚΕ η εξασφάλιση ενός έγκαιρου γενικού εμβολιασμού στο πλαίσιο ενός σύγχρονου κρατικού συστήματος Υγείας αποτελεί ανάγκη και δικαίωμα του λαού και η διασφάλισή του πρέπει να είναι υποχρέωση του κράτους», ανέφερε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης, ωστόσο, έκανε λόγο για μια τροπολογία «συνονθύλευμα αντιεπιστημονικών διατάξεων, αυταρχικών προβλέψεων, δώρων στους επιχειρηματίες και ψεμάτων για να κουκουλώσει την προκλητική έλλειψη μέτρων προστασίας του λαού», όπως είναι «η απαράδεκτη κατάσταση του επικίνδυνα υποστελεχωμένου δημόσιου τομέα Υγείας, της ανύπαρκτης δημόσιας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, η έλλειψη ουσιαστικής ενημέρωσης σχετικά με τα εμβόλια και τους εμβολιασμούς και οι αντιφατικές τοποθετήσεις και μέτρα που αφήνουν εκτεθειμένο το λαό».

Επίσης, ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης με δήλωσή του καταγγέλλει «την κυβερνητική τροπολογία που στόχο έχει την εκμετάλλευση της πανδημίας ώστε να διχάσει τον λαό, να εισάγει νέες μόνιμες μορφές εξουσίας επί των εργαζόμενων και, εν τέλει, να κάνει άλμα προς την Κοινωνία του Μεγάλου Ψηφιακού Αδελφού».

Διαβάστε επίσης

Γεννηματά: Θα διπλασιάσω τα ποσοστά του ΚΙΝΑΛ – Δεν θα γίνω ορντινάτζα κανενός (Video)

Αντιεμβολιαστές και ακροδεξιοί διαδηλώνουν ενώ τα νοσοκομεία γεμίζουν και πάλι

Κορωνοϊός: Ο ΕΜΑ άρχισε την αξιολόγηση του εμβολίου της Sanofi-GSK

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01