search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 22:14
MENU CLOSE

Αντιεμβολιαστές και ακροδεξιοί διαδηλώνουν ενώ τα νοσοκομεία γεμίζουν και πάλι

22.07.2021 07:00
kovid-antemvoliastes-new

Τη στιγμή που το κίνημα των αντιεμβολιαστών φαίνεται ότι φουντώνει και στην χώρα μας, καθώς πλέον φαίνεται ξεκάθαρα ότι εκφράζεται από μακεδονομάχους και ακροδεξιούς θύλακες, η κυβέρνηση βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού, καθώς το Εθνικό Σύστημα Υγείας εμφανίζεται να πιέζεται και πάλι, δεδομένου ότι η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού έχει φέρει μοιραία και την αύξηση των διασωληνωμένων.

Στην χθεσινή συγκέντρωση όπου σημειώθηκαν και επεισόδια το παρόν έδωσαν τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής, του Ηλία Κασιδιάρη και του Γιάννη Λαγού.

Φυσικά τα ερωτήματα για τις κινητοποιήσεις είναι πολλά, όπως για παράδειγμα εάν πίσω από τους αντιεμβολιστές εκτός από τη Χρυσή Αυγή βρίσκονται και στελέχη κόμματος του κοινοβουλίου ή παράγοντες που προσδοκούν να μπουν στην Βουλή. Και εάν τελικά η αυταρχικότητα που επέδειξε η κυβέρνηση το τελευταίο διάστημα με την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών και την αναστολή εργασίας πυροδότησε την κατάσταση.

Όλα αυτά μάλιστα την στιγμή που το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό εμφανίζεται να βρίσκεται στα όρια του εξαιτίας της έκτακτης κατάστασης που επικράτησε στα νοσοκομεία της χώρας τον τελευταίο ενάμιση χρόνο.

Το υπουργείο Υγείας αποφάσισε χθες να διαθέσει περισσότερες κλίνες για την αντιμετώπιση των κρουσμάτων της πανδημίας αφού όπως όλα δείχνουν η μετάλλαξη «Δ» εμφανίζεται πιο επιθετική στην διασπορά του ιού από ότι οι προηγούμενες .

Το Μέγαρο Μαξίμου εμφανίζεται ιδιαίτερα προβληματισμένο καθώς τα κρούσματα στα μεγάλα αστικά κέντρα και στα νησιά δείχνουν ότι τίποτα δεν τελείωσε παρά τα όσα έλεγε στις αρχές του καλοκαιριού ο ίδιος ο πρωθυπουργός στο διάγγελμα του.

«Νικάμε την πανδημία», «βρισκόμαστε στο τελευταίο μίλι» είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενισχύοντας τις προσδοκίες των πολιτών και των επαγγελματιών χωρίς όπως φαίνεται το Μέγαρο Μαξίμου να έχει λάβει υπόψη την μετάλλαξη «Δ».

Την ίδια στιγμή οι επιστήμονες προειδοποιούν για ένα δύσκολο φθινόπωρο, ενώ αναφερόμενοι στο καλοκαίρι κάνουν λόγο για «συνταγή Μυκόνου» και σε άλλες περιοχές .

Όπως δήλωσε ο καθηγητής Μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος, «προφανώς θα μπορούσαν να παρθούν μέτρα για άλλες περιοχές, όπως αυτά στη Μύκονο», ενώ για την κατάσταση στις περιοχές με πολλά κρούσματα, και κυρίως στα νησιά, ανέφερε ότι το τεστ δεν είναι 100% ασφαλές, όπως έχουμε ξαναπεί. «Σήμερα είναι αρνητικό, αύριο μπορεί να είναι θετικό. Όλο αυτό έπαιξε ρόλο στη διασπορά του ιού στα νησιά» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, ο Αλ. Βατόπουλος δεν απέκλεισε την επιβολή γενικευμένου lockdown, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν έχει φύγει από το τραπέζι. «O μεγάλος αριθμός των ανόσων (εμβολιασμένοι και νοσήσαντες) θα μας προστατέψει από μια μεγάλη διασπορά και την επιβολή αυστηρών μέτρων» εξήγησε ο καθηγητής.

Κυβερνητικές πηγές πάντως επιμένουν ότι η επιδημιολογική κατάσταση στα υπόλοιπα νησιά που απειλούνται -Ίος, Πάρος, Σαντορίνη και Κρήτη- δεν έχει καμία σχέση με αυτή της Μυκόνου. Ως εκ τούτου, τουλάχιστον προς το παρόν, από την πλευρά της Πολιτείας απομακρύνεται το σενάριο για μέτρα σε άλλες περιοχές, αν δεν αλλάξει, βέβαια, δραματικά η κατάσταση τις επόμενες ημέρες.

Διαβάστε επίσης

Σχεδόν 3.000 νέα κρούσματα κορωνοϊού – Οι «πρωταθλητές» στα ποσοστά θετικότητας

Κορωνοϊός: Ο ΕΜΑ άρχισε την αξιολόγηση του εμβολίου της Sanofi-GSK

ΕΟΦ: Στοιχεία για περιστατικά μυοκαρδίτιδας συνδεόμενα με εμβόλια Pfizer – Moderna

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 22:13