search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 13:49
MENU CLOSE

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Πρεμιέρα με το …δεξί για τη Μαρία Σάκκαρη (Videos)

24.07.2021 08:54
sakkari_new

Ιδανικό ξεκίνημα έκανε η Μαρία Σάκκαρη στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Η ελληνίδα πρωταθλήτρια (Νο 19 στην παγκόσμια κατάταξη) κέρδισε με 2-0 σετ στον πρώτο γύρο, την Εσθονή, Ανέτ Κονταβέιτ (Νο 28 στον κόσμο).

Με όπλο το σερβίς, κατάφερε να κάμψει δύσκολα στο πρώτο σετ την αντίσταση της αντιπάλου της, με 7-5 σε 49 λεπτά, ενώ στο δεύτερο σετ κατάφερε να επικρατήσει με 6-2, και μάλιστα μια ημέρα πριν από τα γενέθλιά της.

Η επόμενη αντίπαλός της

Στο 2ο γύρο του Ολυμπιακού τουρνουά η Σάκκαρη θα αντιμετωπίσει τη Νίνα Στογιάνοβιτς από τη Σερβία, η οποία επικράτησε με 2-0 (6-3, 6-3) της Γιαπωνέζας Ναό Χιμπίνο. Να σημειωθεί πως οι δυο αθλήτριες έχουν πλούσια προϊστορία, μιας και έχουν αναμετρηθεί συνολικά δέκα φορές. Με τη σημερινή νίκη της η Σάκκαρη μετράει, πλέον, έξι νίκες, έναντι τεσσάρων της Κονταβέιτ.

Στο 2ο σετ η Κόνταβεϊτ, μπόρεσε να παραμείνει ανταγωνιστική για μόλις τέσσερα γκέιμ (2-2), καθώς στη συνέχεια η Σάκκαρη βρήκε break και hold παίρνοντας προβάδισμα με 4-2. Η 25χρονη πρωταθλήτρια μπορεί να συνέχιζε να μην έβρισκε 1ο σερβίς (36%), όμως ήταν εντυπωσιακή στους κερδισμένους πόντους στο 2ο, έχοντας χάσει μόλις έναν πόντο μέχρι εκείνο το σημείο (13/14).

Στη συνέχεια, παρά το γεγονός ότι η Κόνταβεϊτ κατάφερε να σβήσει τριπλό break-point (0/40), η Σάκκαρη βρήκε τον τρόπο να οδηγήσει την Εσθονή σε λάθη και να φτάσει σε ένα ακόμη break (5-2) και αργότερα να κλείσει το σετ και να κατακτήσει την 1η νίκη της καριέρας της σε Ολυμπιακούς αγώνες.

Διαβάστε επίσης:

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Προβληματισμένοι οι χορηγοί – Οι ηχηρές αποχωρήσεις

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Μια τελετή έναρξης χωρίς θεατές και διαφορετική από κάθε άλλη (Video/Photos)

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Η είσοδος της ελληνικής αποστολής με σημαιοφόρους Κορακάκη – Πετρούνια (Photos/Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 13:48