search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 22:40
MENU CLOSE

Ολυμπιακοί Αγώνες – Σιμόν Μπάιλς: Η πρώτη ανάρτηση μετά την αποχώρηση από τους τελικούς

29.07.2021 11:12
simone biles

H Σιμόν Μπάιλς με μήνυμά της στα social media ευχαρίστησε για την αγάπη που έλαβε από τότε που ανακοίνωσε την αποχώρησή της, μέχρι τώρα, από δύο τελικούς των Αγώνων του Τόκιο.

«Ο χείμαρρος της αγάπης και της υποστήριξης που έχω λάβει με έχει κάνει να συνειδητοποιήσω ότι είμαι κάτι παραπάνω από τα αποτελέσματά μου και τη γυμναστική μου, κάτι που ποτέ δεν πίστευα πραγματικά», έγραψε η Μπάιλς.

Είναι το πρώτο σχόλιο από την Μπάιλς, που ανέβασε στα social media από τότε που αποκάλυψε ότι αντιμετωπίζει προβλήματα ψυχικής υγείας, έγινε αμέσως viral και δέχθηκε νέα δείγματα υποστήριξης, ειδικά από άτομα που έχουν υποστεί τις ίδιες δυσκολίες.

Η αποχώρηση

Η Μπάιλς ανακοίνωσε ότι αποσύρεται -μετά το μεικτό- και από το σύνθετο ατομικό για να επικεντρωθεί στην ψυχική της ευημερία και υγεία.

«Πρέπει να κάνω ό,τι είναι σωστό για μένα και να επικεντρωθώ στην ψυχική μου υγεία και να μην τη θέσω περαιτέρω σε κίνδυνο», είπε με δάκρυα στα μάτια η Μπάιλς λίγο αφότου οι συναθλήτριές της κέρδισαν το ασημένιο μετάλλιο στο ομαδικό. Οπως είπε η αθλήτρια, ένιωσε ότι δεν βρισκόταν στον κατάλληλο χώρο πριν από την έναρξη του αγωνίσματος.

«Ήταν σαν να πολεμούσα όλους αυτούς τους δαίμονες», είπε.

«Πρέπει να προστατεύουμε το μυαλό μας και το σώμα μας»

Μετά την αποχώρησή της από τους τελικούς, η Μπάιλς δήλωσε πως και οι αθλητές είναι άνθρωποι σαν όλους τους άλλους και χρειάζεται να εστιάζουν στους εαυτούς τους. «Πρέπει να προστατεύουμε το μυαλό μας και το σώμα μας, και όχι μόνο να βγαίνουμε εκεί έξω και να κάνουμε ό,τι θέλει ο κόσμος να κάνουμε».

«Σωματικά νιώθω καλά. Συναισθηματικά όμως, ποικίλλει ανάλογα τη στιγμή και την ώρα. Το να έρθω εδώ στους Ολυμπιακούς και να είμαι το αστέρι δεν είναι εύκολο. Προσπαθώ να περάσω μια μέρα τη φορά, θα δούμε», πρόσθεσε.

Η Σιμόν δήλωσε πως δύναμη και έμπνευση για την τελική αυτή απόφαση της έδωσε η Ναόμι Οσάκα, που επίσης αποφάσισε να απέχει από τους φετινούς αγώνες. Το μήνυμα που έδωσαν και οι δύο ήταν πως προτεραιότητα είναι η ψυχική υγεία. Είναι αποδεκτό και σοφό το να απέχεις κάποιες φορές, γιατί σημασία έχει η απόλαυση του αγώνα αλλά και η εστίαση στον εαυτό μας.

«Ήταν πολύ αγχωτικοί Ολυμπιακοί» παραδέχτηκε η Μπάιλς, και το ίδιο έχουν δηλώσει και αρκετοί αθλητές φέτος, σε αυτήν την περίεργη και πρωτόγνωρη διοργάνωση. Εξήγησε ακόμα πως: «Το να μην έχεις κοινό, έχει διαφορετικές μεταβλητές. Ήταν μια μεγάλη εβδομάδα. Ήταν μια μεγάλη διαδικασία. Ήταν μια μεγάλη χρονιά. Υπήρχαν πολλές μεταβλητές και είμαστε αγχωμένοι. Θα έπρεπε να ήμασταν εδώ και να διασκεδάζουμε, αλλά κάποιες φορές αυτό δεν συμβαίνει».

Διαβάστε επίσης:

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020 – Κωπηλασία: Προκρίθηκε στον τελικό ο Στέφανος Ντούσκος

Καιρός σήμερα: Κορυφώνεται ο καύσωνας – Δύσκολες οι επόμενες ημέρες (Videos)

Η ξεκαρδιστική «μάχη» του Μπόρις Τζόνσον με την… ομπρέλα του (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 22:37