search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:00
MENU CLOSE

Γυναικοκτονία στη Δάφνη: Σε διαθεσιμότητα οι αστυνομικοί που κλήθηκαν για ενδοοικογενειακή βία

30.07.2021 22:47
Θεσσαλονίκη: Μακάβριο εύρημα - Εντοπίστηκε ανθρώπινο κρανίο σε παραλία - Media

Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν οι αστυνομικοί που φέρονται να είχαν αγνοήσει καταγγελία για ενδοοικογενειακή βία στο σπίτι του ζευγαριού στη Δάφνη, όπου δολοφονήθηκε η 35χρονη γυναίκα.

Πρόκειται για την υπόθεση γυναικοκτονίας στη Δάφνη, κατά την οποία 40χρονος μαχαίρωσε θανάσιμα το μεσημέρι της Παρασκευής τη σύζυγό του στο λαιμό και έπειτα παραδόθηκε στην αστυνομία. Μάλιστα, φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ότι τη ζήλευε.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

«Από την αρχική διερεύνηση των καταγγελιών προκύπτει η βασιμότητα αυτών και ήδη με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, οι δύο αστυνομικοί που επέβαιναν στο περιπολικό που έφθασε στο σημείο, τέθηκαν σε διαθεσιμότητα καθώς δεν ανταποκρίθηκαν στα δέοντα. Πολύ περισσότερο, μάλιστα, που με βάση τις οδηγίες που είχαν δοθεί από το Κέντρο της Άμεσης Δράσης, το σήμα ήταν υψηλής προτεραιότητας» αναφέρει στη σχετική ανακοίνωσή του το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

 «Οι αστυνομικοί είναι υποχρεωμένοι να εκτελούν το καθήκον τους, και πράγματι στη συντριπτική πλειονότητά τους το εκτελούν με ευσυνειδησία και αυταπάρνηση, κάτω από όλες τις συνθήκες, μέρα και νύχτα, οποτεδήποτε οι πολίτες χρειάζονται τη συνδρομή τους. Για όσους αστυνομικούς δεν το αντιλαμβάνονται αυτό, δεν υπάρχει θέση στην Ελληνική Αστυνομία» προσθέτει.

Καταγγελία γειτόνισσας: «Θα τη σφάξει»

Όπως καταγγέλλει σε ανάρτησή της στο Facebook η ένοικος της πολυκατοικίαςη γυναικοκτονία στη Δάφνη φαίνεται να αποτελεί υπόθεση συνεχούς και κλιμακούμενης κακοποιητικής συμπεριφοράς και έμφυλης βίας

Ο 40χρονος, οποίος σκότωσε το μεσημέρι της Παρασκευής τη σύζυγό του, μέσα στο διαμέρισμα που διέμεναν στην οδό Λάμπρου Κατσώνη, στη Δάφνη και στη συνέχεια πήγε στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής, όπου και παραδόθηκε, φέρεται να είχε προχωρήσει και στο παρελθόν σε κακοποιητική συμπεριφορά εναντίον της.

Σύμφωνα με την ένοικο της πολυκατοικίας, στις 11 Ιουλίου, δηλαδή 19 μέρες πριν τη γυναικοκτονία, η ίδια είχε υποστηρίξει ότι είχε καλέσει την αστυνομία για να αναφέρει περιστατικό ενδοοικογενειακή βία σε γειτονικό διαμέρισμα που ζει και ανήλικο.

Σύμφωνα με την ίδια και όσα αναφέρει στην ανάρτησή της, «το περιπολικό ήρθε μετά από 25 λεπτά δεν μπήκαν καν στο κόπο να κατέβουν άνοιξαν απλά τα παράθυρα και έφυγαν».

Σε ανάρτηση που δημοσίευσε την Παρασκευή η ένοικος, παραπέμπει στην παλαιότερη ανάρτησή της, σχολιάζοντας, «τη σκότωσε τελικά. Αυτό έχω να πω».

«Σήμερα βράδυ κάλεσα το 100 για ενδοοικογενειακή βία σε γειτονικό διαμέρισμα που ζει και ανήλικο. Τα κουδούνια αλλάχτηκαν την Παρασκευή και έδωσα το δικό μου φυσικά για να μπουν στην πολυκατοικία. Το περιπολικό ήρθε μετά από 25 λεπτά δεν μπήκαν καν στο κόπο να κατέβουν άνοιξαν απλά τα παράθυρα και έφυγαν! Δεν έκανα καταγγελία για πάρτι αγαπημένη ελληνική αστυνομία. Σας κάλεσα ενώ είχε θορυβηθεί ακόμα και η διαχειρίστρια. Όχι, άγχος παίδες μονό τα πτώματα μετράνε τηλεοπτικά. Όταν τη σφάξει λοιπόν, θα ενημερώσω πρώτα κανένα κανάλι για να σας φωνάξουν» έγραφε στην ανάρτησή της η ένοικος.

Διαβάστε επίσης:

Δημήτρης Κουφοντίνας: Κατέθεσε αίτημα για αποφυλάκιση

Νέο ναυάγιο στη Λέσβο: Τρεις αγνοούμενοι

Συγκλονιστική εικόνα πυροσβέστη γίνεται viral – Σώζει χελώνα και της δίνει νερό (photo)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:00