search
ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 05:42
MENU CLOSE

Γυναικοκτονία-Δάφνη: Αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ-Χρυσοχοΐδη για τους δύο αστυνομικούς

31.07.2021 15:48
syriza-new

Νέα αντιπαράθεση ξέσπασε το Σάββατο μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, με αφορμή τη γυναικοκτονία στη Δάφνη.

Με αφορμή την αδράνεια των δύο αστυνομικών που δεν ενήργησαν όταν κλήθηκαν στο διαμέρισμα από γειτόνισσα, λίγες εβδομάδες πριν την δολοφονία, ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι «αν η ΕΛ.ΑΣ του κ. Χρυσοχοΐδη είχε ανταποκριθεί στην σοκαριστική καταγγελία της γειτόνισσας στη Δάφνη, τότε ίσως η 31χρονη γυναίκα σήμερα να ζούσε».

«Η διαθεσιμότητα των δυο αστυνομικών κατόπιν εορτής δεν αποτελεί άλλοθι για τον κ. Χρυσοχοΐδη, που επί των ημερών του έχουμε σε επτά μήνες έξι γυναικοκτονίες. Η ΕΛ.ΑΣ του κ. Χρυσοχοΐδη και του κ. Μητσοτάκη αντί να δείχνει αντανακλαστικά, μόνο όταν είναι να χτυπήσει διαδηλωτές και να καταπνίξει κοινωνικές αντιδράσεις στις ακραία αντικοινωνικές πολιτικές τους, ας ασχοληθεί επιτέλους θεσμικά με την αντιμετώπιση της έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας, που μετά και τα λοκντάουν και τον πολύμηνο εγκλεισμό βρίσκεται σε πρωτοφανή έξαρση», σημειώνει η Κουμουνδούρου.

«Θλιβερή η εμμονή του ΣΥΡΙΖΑ να “επενδύει” στο έγκλημα»

Απαντώντας, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναφέρει ότι «είναι εξαιρετικά θλιβερή η εμμονή του ΣΥΡΙΖΑ να “επενδύει” στο έγκλημα αδιακρίτως, αποσιωπώντας μάλιστα την αλήθεια γύρω από αυτό».

Ακολούθως, το υπουργείο απαριθμεί τις γυναικοκτονίες των τελευταίων ετών:

«Το 2015 23 γυναίκες σκοτώθηκαν από άνδρες, οι 8 από αυτές στο ενδοοικογενειακό πλαίσιο.

»Το 2016 21 γυναίκες σκοτώθηκαν από άνδρες, οι 11 από αυτές στο ενδοοικογενειακό πλαίσιο.

»Το 2017 16 γυναίκες σκοτώθηκαν από άνδρες, οι 8 από αυτές στο ενδοοικογενειακό πλαίσιο.

»Το 2018 21 γυναίκες σκοτώθηκαν από άνδρες, οι 10 από αυτές στο ενδοοικογενειακό πλαίσιο.

»Το 2019 17 γυναίκες σκοτώθηκαν από άνδρες, οι 12 από αυτές στο ενδοοικογενειακό πλαίσιο.

»Το 2020 14 γυναίκες σκοτώθηκαν από άνδρες, οι 8 από αυτές στο ενδοοικογενειακό πλαίσιο.»

«Και όμως ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει πως δεν τις βλέπει ή δεν τις θυμάται και μιλά μόνο για τις 6 γυναικοκτονίες των τελευταίων 7 μηνών», συνεχίζει το υπουργείο.

«Έπρεπε να περάσουν 4,5 χρόνια και να σκοτωθούν 49 γυναίκες από άνδρες στο ενδοοικογενειακό πλαίσιο, για να φέρει το κόμμα αυτό ένα ΦΕΚ στα τέλη Απριλίου 2019, μόλις λίγες εβδομάδες πριν τις εκλογές, για την «ίδρυση» επιτελικών και όχι επιχειρησιακών υπηρεσιών ενδοοικογενειακής βίας.

»Η σημερινή κυβέρνηση προχώρησε ήδη στη δημιουργία και τη στελέχωση υπηρεσίας αντιμετώπισης της ενδοοικογενειακής βίας , που εκ των πραγμάτων ήταν κάτι παραπάνω από αναγκαία. Ωστόσο, για την εξάλειψη του θλιβερού φαινομένου της ενδοοικογενειακής βίας απαιτείται η συστράτευση όλων. Το μόνο που δεν χρειάζεται, και αυτό οφείλει να το αντιληφθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι η κοντόφθαλμη άσκηση μικροπολιτικής και η υποκρισία

Διαβάστε επίσης:

Γυναικοκτονία στη Δάφνη: Σε διαθεσιμότητα οι αστυνομικοί που κλήθηκαν για ενδοοικογενειακή βία

Γυναικοκτονία στη Δάφνη: Σε διαθεσιμότητα οι αστυνομικοί που κλήθηκαν για ενδοοικογενειακή βία

Δημήτρης Κουφοντίνας: Κατέθεσε αίτημα για αποφυλάκιση

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 00:06