search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 20:23
MENU CLOSE

Κορωνοϊός – Παυλάκης: Για λίγα τουριστικά ευρώ κινδυνεύουμε να έχουμε πολλούς ανθρώπους σε ΜΕΘ

04.08.2021 10:50
korwnois_new

Ζοφερές ήταν οι προβλέψεις του γιατρού-ερευνητή Γιώργου Παυλάκη για την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού τους επόμενους μήνες.

Όπως είπε, μεταξύ άλλων, δυστυχώς, μαζί με όλες τις φωτιές σήμερα θα είναι και η μέρα που θα φτάσουμε το ορόσημο των 13.000 διαπιστωμένων νεκρών από κορωνοϊό.

«Δυστυχώς το 4ο κύμα απλώνεται χωρίς σοβαρή αντίσταση λόγω της χαλάρωσης για το καλοκαίρι. Έχουμε 10-13 νεκρούς την ημέρα και δεν είναι καθόλου φυσιολογικό» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Αναφερόμενος στη χαλάρωση λόγω διακοπών, δήλωσε ότι η μετάλλαξη Δέλτα έρχεται με οπλοπολυβόλο και εμείς πάμε με νεροπίστολα αμέριμνοι στις διακοπές.

«Για λίγα τουριστικά ευρώ κινδυνεύουμε να έχουμε πολλούς ανθρώπους σε ΜΕΘ που κοστίζουν φοβερά, ενώ κινδυνεύουμε μακροχρόνια να έχουμε πολύ μεγάλα προβλήματα χρόνιας νόσου στην κοινωνίας μας. Αυτό θα έχει τεράστιο κόστος» τόνισε και επεσήμανε ότι το «κύμα Δ δεν αστειεύεται, ο μονός τρόπος να αντιμετωπιστεί είναι το lockdown. «Δεν παλεύεται με τίποτα άλλο εκτός από το σταμάτημα της ανθρώπινης επαφής».

Επιπλέον, επισήμανε πως την χαλάρωση- ευφορία του καλοκαιριού θα την πληρώσουμε το φθινόπωρο και το χειμώνα.  «Φοβάμαι να πω τι μπορεί να γίνει το φθινόπωρο με ανοιχτά τα σχολεία, τις δουλειές και τα μέσα μεταφοράς. Χωρίς εμβολιασμούς, αποστάσεις και μάσκες σοβαρά φορεμένες, δυστυχώς δεν νομίζω ότι μπορεί να κρατηθούν ανοιχτά τα σχολεία και να πάνε καλά οι δουλειές» είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα εκτίμησε ότι «το πρόβλημα είναι ότι ακόμα και σήμερα με 3500 κρούσματα η θετικότητα του 3 και κάτι δείχνει ότι υπάρχουν ακόμα πολλά κρούσματα που διαφεύγουν και στους τόπους διακοπών η κατάσταση έχει φτάσει στο κόκκινο ενώ χτες το CDC έβαλε την Ελλάδα στο ανώτατο σημείο κινδύνου και έδωσε συστάσεις να μην ταξιδεύουν οι Αμερικανοί προς την χώρα μας».

Ερωτηθείς αν χρειαστεί να κλείσουν κάποιες περιοχές, ο ίδιος απάντησε πως έπρεπε να έχουν γίνει περιορισμοί στην αρχή του κύματος, καθώς θα ήταν 100 φορές πιο εύκολο και αποδοτικό από το να γίνει στην κορύφωση του κύματος.

Διαβάστε επίσης:

Ηλίαση: Πώς εκδηλώνεται – Ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο

Πώς θα προλάβουμε την αφυδάτωση τις ημέρες του καύσωνα

Τα τρόφιμα που ακονίζουν το μυαλό – Μισή μερίδα την ημέρα αρκεί

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 20:12