search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 06:30
MENU CLOSE

Φωτιά στην Εύβοια: Πύρινη λαίλαπα σε Δάφνη, Ροβιές, Μουρτιά, Κεχριές, Λίμνη και Βατερή (Photos/Videos)

06.08.2021 19:39
fotia-limni-new

Για τέταρτη μέρα καίει η καταστρροφική πυρκαγιά τη Βόρεια Εύβοια. Το μέτωπο γύρισε προς τη Λίμνη Ευβοίας, ενώ δεκάδες οικισμοί έχουν εκκενωθεί και απειλούνται εκ νέου οι Ροβιές, Μουρτιά, Κεχριές, και Βατερή.

Απίστευτο το θρίλερ στη λίμνη στην Βόρεια Εύβοια, καθώς οι φλόγες επέστρεψαν και πάλι. Οι φλόγες έχουν φτάσει στα σπίτια της Λίμνης και οι κάτοικοι μπήκαν στα καράβια για να αναχωρήσουν προς την Αιδηψό. Ήδη οι φλόγες προκαλούν ζημιές στα πρώτα σπίτια με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να τρέχουν να προλάβουν.

Σύμφωνα με το Λιμενικό, 650 άτομα, κάτοικοι και τουρίστες της περιοχής, επιβιβάστηκαν τόσο από το λιμάνι της Λίμνης όσο και από την παραλία Κοχύλι στο φέρι μποτ «Αλκυών». Όλοι τους μεταφέρθηκαν ασφαλείς στο λιμάνι της Αιδηψού, όπως αναφέρει το Λιμενικό.

Μήνυμα στάλθηκε νωρίτερα μέσω του 112 για εκκένωση της Λίμνης Ευβοίας προς Λιμένα Λίμνης και Ferry Boat. Το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στη Λίμνη Ευβοίας, εκκενώστε τώρα προς Λιμένα Λίμνης και Ferry Boat. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας».

Νωρίτερα, η φωτιά μπήκε μέσα στο χωριό Δάφνη εγκλώβισε κατοίκους και πυροσβέστες οι οποίοι μετά από υπερπροσπάθειες μπόρεσαν να ξεφύγουν από τις φλόγες.

Τώρα έχει κυκλώσει το χωριό Κεχριές από όλα του τα σημεία ενώ έχει κοπεί η κυκλοφορία του δρόμου και προς την Αγία Άννα αλλά και προς τη Λίμνη που την έχουν κυκλώσει οι φλόγες.

Το ίδιο μέτωπο που επιστρέφει τώρα από την Στροφυλιά και την Κήρινθο πίσω προς την Λίμνη απειλεί τη Μουρτιά που έχει ζητηθεί η εκκένωση της.

   

Στα δυτικά του πύρινου μετώπου, δόθηκαν εντολές από την πυροσβεστική για εκκενώσεις στο Κρυονερίτη και τις Μηλιές. Στο δήμο Ιστιαίας Αιδηψού ήδη εκκενώθηκε η Τσαπουρνιά και η φωτιά ξαναφτάνει στην Κοκκινομηλιά.Παράλληλα σύμφωνα με ανακοίνωση του δημάρχου Ιστιαίας Αιδηψού Γιάννη Κοντζία δημιουργείται μία αντιπυρική ζώνη αυτή την ώρα από Σήμια- Κυπαρίσσι -Βουτά. Παράλληλα ανοίγουν και αντιπυρικές ζώνες στο Ψαροπούλι.

Από την πλευρά του Αιγαίου, μετά την Κήρινθο ένα μέτωπο της φωτιάς κινείται προς το Μαντούδι ενώ οι άνεμοι  Από την ανατολική πλευρά του μετώπου ήδη έχει ζητηθεί η εκκένωση στο Προκόπι, μετά το Μαντούδι, και τα γύρω χωριά. Στο χωριό Φαράκλα κοντά στο Μαντούδι οι κάτοικοι -αν και έχει διαταχθεί η εκκένωση του- παραμένουν στην πλατεία του χωριού για να το υπερασπιστούν από τις φλόγες που το πλησιάζουν.

Από τη βόρεια πλευρά ένα άλλο μέτωπο κατευθύνεται από το Καλαμούδι και το Παλαιοχώρι πίσω προς τις Ροβιές. Στις Ροβιές οι φλόγες πέρασαν τον δρόμο επιστρέφοντας και πάλι από το βουνό και συνεχίζουν την καταστροφική του πορεία.

Εξάλλου στα ορεινά χωριά βόρεια του Δρυμώνα η κατάσταση είναι εφιαλτική καθώς οι φλόγες επιστρέφουν πάλι και κυκλώνουν χωριά όπως το Μαρούλι και τις Αγδίνες

Βρέχει στάχτη στην Εύβοια:

Διαβάστε επίσης:

Ελληνικό: Μεγεθυντικός φακός σε ξερόχορτα στους πρόποδες του Υμηττού (photos)

Εκτός ελέγχου η φωτιά στην Αττική – Στις φλόγες το Κρυονέρι, εκρήξεις σε μετασχηματιστές – Συνεχείς αναζωπυρώσεις

Φρίκη: Αφαίρεσαν τα μάτια σκύλου – Καταζητείται ο δράστης (Σκληρές εικόνες)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 02:07