search
ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 21:27
MENU CLOSE

Φωτιά στην Εύβοια: Συγκλονίζει το βίντεο με την δραματική διάσωση εγκλωβισμένων στην Αγία Αννα

06.08.2021 11:36
evoia_new

Μαίνεται ανεξέλεγκτη η μεγάλη φωτιά στην Εύβοια.

Εκατοντάδες άνθρωποι είναι συγκεντρωμένοι στην παραλία της Κοτσικιάς στο βορειοδυτικό τμήμα όπως επίσης και λίγο βορειότερα στο Ψαροπούλι, ενώ η μοναδική διέξοδος πλέον είναι προς το Πευκί και την Ιστιαία αφού από τη Αγία Άννα έως το Ψαροπούλι κατά μήκος του παραλιακού δρόμου υπάρχουν μέτωπα φωτιάς και πεσμένοι κορμοί δέντρων τους οποίους προσπαθούν να απομακρύνουν πυροσβέστες και εθελοντές.

Στις 23.35 μ.μ., το βράδυ της Πέμπτης, το Κέντρο Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος ενημερώθηκε για την ύπαρξη ανθρώπων στην παραλία της Αγίας Άννας, στην Εύβοια. Στο σημείο έσπευσαν άμεσα τρία σκάφη του Λιμενικού Σώματος τα οποία και εντόπισαν εγκλωβισμένους. Άμεσα κινητοποιήθηκαν με πρωτοβουλία των τοπικών λιμενικών αρχών δέκα ιδιωτικά σκάφη, καθώς και αλιευτικά, ενώ ταυτόχρονα ξεκίνησε και η επιχείρηση απεγκλωβισμού και μεταφοράς τους στο Μαντούδι Ευβοίας.

Και στις τρεις παραλίες αποβιβάστηκαν στελέχη του ΛΣ για να συντονίσουν από ξηράς την επιβίβαση των εγκλωβισμένων στα σκάφη που επιχειρούσαν στην περιοχή. Επίσης για να κερδηθεί χρόνος επιστρατεύτηκε επιβατηγό τουριστικό σκάφος από την Σκιάθο το οποίο έσπευσε στην περιοχή και λειτούργησε ως σταθμός συγκέντρωσης των διασωθέντων.

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά στην Αττική: Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά, ενισχύονται οι άνεμοι – Κόλαση στις Αφίδνες, μέτωπο και προς το Καπανδρίτι (video)

Φωτιά στην Εύβοια: Οι φλόγες φτάνουν στη Στροφυλία – Εφιαλτική νύχτα και εκατοντάδες απεγκλωβισμοί πολιτών (video)

Καιρός σήμερα: Υποχωρεί ο καύσωνας, ενισχύονται επικίνδυνα οι άνεμοι (Videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 19:42