search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 20:20
MENU CLOSE

Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών: Προσοχή! Νέα αύξηση στα μικροσωματίδια της ατμόσφαιρας λόγω των πυρκαγιών

07.08.2021 12:31
VARIBOBI465897

Aύξηση των επιπέδων των επιβλαβών αιωρούμενων στην ατμόσφαιρα μικροσωματιδίων PM2.5 (λεπτά εισπνεόμενα σωματίδια, με διάμετρο περί τα 2,5 μικρόμετρα) καταγράφεται σχεδόν σε όλο το Λεκανοπέδιο Αττικής, με μεγαλύτερη επιβάρυνση στα Βόρεια και Ανατολικά διαμερίσματα, σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών (ΕΑΑ).

Το ΕΑΑ καλεί τους κατοίκους «να κλείσουν τα παράθυρα και τις πόρτες τους και αν πρέπει να εξέλθουν, να χρησιμοποιούν μάσκες N95, ΚΝ95 ή FFP2, που παρέχουν προστασία από τα σωματίδια PM2.5».

Τα στοιχεία για τα σωματίδια προέρχονται από το δίκτυο αισθητήρων του Ινστιτούτου Ερευνών Περιβάλλοντος του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΙΕΠΒΑ/ΕΑΑ), που λειτουργεί στο πλαίσιο της Εθνικής Ερευνητικής Υποδομής ΠΑΝΑΚΕΙΑ της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Καινοτομίας και σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής.

Παγώνη: Φορέστε μάσκα

«Έχουμε αρκετό κόσμο με χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια και αναπνευστικά προβλήματα. Θα πρέπει να μείνουν στα σπίτια τους με κλειστά παράθυρα και ο κόσμος να μην κυκλοφορεί έξω, γιατί η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική», σημείωσε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, μιλώντας στο Mega.

«Πρέπει να φοράμε μάσκα που να καλύπτει και μύτη και στόμα. Όσοι βγαίνουν έξω από τα σπίτια τους και κυκλοφορούν θα πρέπει να φορούν μάσκα. Είναι σημαντικό αυτές τις ημέρες που μαίνονται οι φωτιές να δείξουν προσοχή όσοι αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα. Ελπίζω μέσα στις επόμενες ημέρες να έχει σταματήσει αυτή η ιστορία», επισήμανε η Ματίνα Παγώνη.

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά στην Αττική: Σε ποια σημεία παραμένει κλειστή η Εθνική Οδός Αθηνών – Λαμίας

Φωτιά στην Αττική: Χωρίς νερό Άγιος Στέφανος και Πολυδένδρι – Ενημέρωση ΕΥΔΑΠ

Φωτιά στην Εύβοια – Eφιαλτική πρόβλεψη Τσαπουρνιώτη: Η φωτιά θα φτάσει στη Χαλκίδα (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 20:14