search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 05:17
MENU CLOSE

Φωτιά στην Εύβοια – Eφιαλτική πρόβλεψη Τσαπουρνιώτη: Η φωτιά θα φτάσει στη Χαλκίδα (Video)

07.08.2021 10:40
evoia_new

Ανοιχτό το ενδεχόμενο η φωτιά να φτάσει στη Χαλκίδα άφησε ο δήμαρχος του δήμου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας.

Μιλώντας στο Mega, o Γιώργος Τσαπουρνιώτης κατήγγειλε πως μέχρι τις 8 το πρωί δεν πέταξαν στην περιοχή εναέρια μέσα. «Έχουμε καταστραφεί ολοσχερώς. Έχουν καεί σπίτια, έχουν καεί επιχειρήσεις. Η φωτιά δεν σταματάει πουθενά, δεν έχουμε καμία βοήθεια. Οι πυροσβέστες μαζί με εθελοντές προσπαθούσαν να σβήσουν τα σπίτια. Συνεχίζουμε για έκτη μέρα. Το μέτωπο τώρα καίει στο χωριό Σπαθάρι. Από το πρώι προσπαθούμε να φέρουμε τον κόσμο στα σπίτια τους να σβήσουν τις εστίες, γιατί όταν λείπει ο κόσμος η φωτιά μπορεί να κάψει περισσότερα σπίτια. Χρειάζονται πολλά χέρια, γιατί δεν υπάρχει βοήθεια από εναέρια και επίγεια μέσα», ανέφερε.

Όπως είπε ο Δήμος ξεκινάει διανομή σε όλες τις κοινότητες, γιατί δεν υπάρχει νερό και ρεύμα. Το δίκτυο έχει καταστραφεί.

«Μέχρι τις 8 το πρωί δεν είχε πετάξει κανένα εναέριο μέσα. Στο Σπαθάρι δεν υπάρχει τίποτα, ούτε νερό, ούτε ρεύμα. Οι άνθρωποι είναι σε ψυχολογικό σοκ. Υπάρχει κλίμα οδύνης, θλίψης, οργής, απελπισίας και καμία ελπίδα για το μέλλον», ξέσπασε ο δήμαρχος.

«Δεν υπήρχε καμία βελτίωση στην προσπάθεια αναχαίτισης των πύρινων μετώπων, γιατί τα εναέρια μέσα και τα επίγεια που είχαμε δεν κάνανε ούτε για μικροφωτιές. Εάν δεν ανακοπεί το πύρινο μέτωπο στο Σπαθάρι, η φωτιά θα φτάσει στη Χαλκίδα. Θα καεί και η Χαλκίδα όπως πάνε αυτοί!».

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά στην Αττική: Ανεξέλεγκτη για 5η μέρα – Σε Βαρυμπόμπη, Θρακομακεδόνες και Μαλακάσα τα κυριότερα μέτωπα (Videos)

Φωτιές Ελλάδα – Η συγκινητική ανάρτηση της πρεσβείας της Ρουμανίας: «Δεν θα αφήσουμε την Ελλάδα μόνη μπροστά στις φλόγες!»

Έκκληση Παγώνη: Φορέστε μάσκα – Αποπνικτική η ατμόσφαιρα (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 02:07