search
ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 19:03
MENU CLOSE

Φωτιές: Η Τουρκία στέλνει δυο πυροσβεστικά αεροπλάνα – Επικοινωνία Δένδια – Τσαβούσογλου

09.08.2021 17:03
tsavousoglou-dendias

Νέα τηλεφωνική επικοινωνία είχαν τη Δευτέρα ο Νίκος Δένδιας με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου, με τον τελευταίο να ενημερώνει τον Έλληνα ΥΠΕΞ, πως η γειτονική χώρα θα στείλει δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη για να συνδράμουν στα πύρινα μέτωπα.

Σε συνέχεια όσων είχαν πει την Παρασκευή, ο Τσαβούσογλου ενημέρωσε τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών πως η Τουρκία θα αποστείλει δυο πυροσβεστικά αεροσκάφη για την ενίσχυση των επιχειρήσεων κατάσβεσης στην Ελλάδα, καθώς η κατάσταση στη γειτονική χώρα είναι, πλέον, ελεγχόμενη.

«Σε σημερινή τηλεφωνική επικοινωνία με τον ΥΠΕΞ Νίκο Δένδια, ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου ενημέρωσε ότι 2 τουρκικά πυροσβεστικά αεροσκάφη θα αποσταλούν στην Ελλάδα, καθώς, όπως επισήμανε, πλέον οι πυρκαγιές στην Τουρκία είναι υπό έλεγχο. Ο ΥΠΕΞ Δένδιας ευχαρίστησε τον Τούρκο ομόλογό του» ανέφερε το tweet του υπουργείου Εξωτερικών.

Διαβάστε επίσης:

Το «τελευταίο αντίο» στον Κωνσταντίνο Μίχαλο

Σκέρτσος: Ξεκίνησε η καταγραφή ζημιών σε κτίρια – Γραμμή βοήθειας στο 1135

Καταγγελία: Με ρώτησαν αν έχω πολιτικό μέσο για να στείλουν πυροσβεστικό όχημα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 19:02