search
ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 22:07
MENU CLOSE

Η κόντρα ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ για Κολοκούρη και Τσουβάλα και οι εκατέρωθεν … «γκάφες»

13.08.2021 11:53
mitsotakis_tsipras

Ανακρίβειες αντάλλαξαν χθες Πρωθυπουργός και ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την τύχη των Κ. Τσουβάλα και Στ. Κολοκούρη μετά την τραγωδία στο Μάτι το καλοκαίρι του 2018, στο πλαίσιο της κόντρας που ξέσπασε μετά την συνέντευξη του πρωθυπουργού, ύστερα από σχετική ερώτηση της δημοσιογράφου Βίκυς Σαμαρά, για την ιστοσελίδα News 247.

Προκύπτει ότι και οι δυο πλευρές έκαναν «λάθη» καθώς ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ αναβάθμισε τον Κωνσταντίνο Τσουβάλα, όπως είπε χθες ο πρωθυπουργός, αλλά ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ απέπεμψε τότε τον σημερινό αρχηγό της Πυροσβεστικής Στέφανο Κολοκούρη (όπως ισχυρίστηκε στην ανακοίνωσή του και ισχυριζόταν όλες τις προηγούμενες μέρες).

Αντιθέτως ο τελευταίος είναι αυτός που αναβαθμίστηκε, σύμφωνα με τα ΦΕΚ που δημοσιοποίησε η ίδια η ΝΔ (απαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ και … «διορθώνοντας» τον πρωθυπουργό). Από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, διακριτική διόρθωση επιχείρησε (πριν βγει η ανακοίνωση της ΝΔ με τα ΦΕΚ) η πρώην υπουργός Πολιτικής Προστασίας Όλγα Γεροβασίλη η οποία διαδέχτηκε τον Νίκο Τόσκα μετά το Μάτι.

Η Όλγα Γεροβασίλη ανέφερε ότι επί ΣΥΡΙΖΑ, μετά το Μάτι, αποπέμφθηκαν ο Αρχηγός της ΕΛΑΣ και ο Αρχηγός της Πυροσβεστικής, χωρίς να αναφερθεί όμως σε ονόματα, όπως έκανε νωρίτερα η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτοί που είχαν αποπεμφθεί λοιπόν τότε ήταν, πράγματι, ο Αρχηγός της ΕΛΑΣ Κωνσταντίνος Τσουβάλας και ο Αρχηγός της Πυροσβεστικής Σωτήρης Τερζούδης.

Αντιθέτως, σύμφωνα και με τα δύο ΦΕΚ που δημοσιοποίησε η Πειραιώς ο Στέφανος Κολοκούρης με ΦΕΚ της 9ης Αυγούστου 2018 αναβαθμίστηκε από Αρχιπύραρχο Γενικών Καθηκόντων σε Υποστράτηγο του Πυροσβεστικού Σώματος και στην συνέχεια την 1η Φεβρουαρίου 2019 σε Αντιστράτηγο, Υπαρχηγό της Πυροσβεστικής.

Αναλυτικά:

Στη συνέντευξη Τύπου η δημοσιογράφος Βίκυ Σαμαρά απευθύνει στον πρωθυπουργό την εξής ερώτηση: «Κύριε Πρόεδρε, ο κ. Τσίπρας σας κατηγόρησε ότι όχι μόνο κρατήσατε αλλά αναβαθμίσατε πρόσωπα που εκείνος εξεδίωξε από την Πυροσβεστική μετά το Μάτι. Πώς απαντάτε σε αυτή την κριτική»;

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απαντά «Δεν ξέρω σε ποιον αναφέρεστε» για να λάβει τη διευκρίνηση «Στον κ. Κολοκούρη και στον κ. Τσουβάλα αναφέρομαι».

Και απαντά: «Ο Αρχηγός της Αστυνομίας, εξ όσων γνωρίζω, έχει γίνει Υπαρχηγός επί εποχής ΣΥΡΙΖΑ και στη συνέχεια, ακολουθώντας την φυσική επετηρίδα, έγινε Αρχηγός. Φαντάζομαι ότι αν ήξερε κάτι ο κ. Τσίπρας δεν θα είχε προχωρήσει σε αυτή την επιλογή».

Ο ΣΥΡΙΖΑ εκδίδει ανακοίνωση όπου σημειώνει:

«Σε ερώτηση της κας Σαμαρά από το News247 γιατί η Ν.Δ. αναβάθμισε τους υπαίτιους στο Μάτι, ο κ. Μητσοτάκης αναπαρήγαγε fake news σε ζωντανή μετάδοση. Είπε ότι τους αναβάθμισε ο ΣΥΡΙΖΑ. Ντροπή. Ο ΣΥΡΙΖΑ απέπεμψε τους κυρίους Τσουβάλα και Κολοκούρη. Η Ν.Δ. και ο κ. Μητσοτάκης τους αποκατέστησαν και αναβάθμισαν».

Λίγο αργότερα, με δική της ανακοίνωση παρεμβαίνει η Όλγα Γεροβασίλη:

«Θρασύς και Ψεύτης ο Πρωθυπουργός. Γνωστοί Άγνωστοι έγιναν για τον κο Μητσοτάκη όσοι είχαν διαχειριστεί επιχειρησιακά την τραγωδία στο Μάτι και αναβαθμίστηκαν επί ΝΔ.  

Ερωτηθείς γιατί η Νέα Δημοκρατία αναβάθμισε τον κο Τσουβάλα, πρώην αρχηγό της Αστυνομίας, τον οποίο καρατόμησε ο ΣΥΡΙΖΑ μετά το Μάτι και νυν Γενικό Γραμματέα Δημόσια Τάξης αλλά και τον κο Κολοκούρη, νυν Αρχηγό της Πυροσβεστικής, ο κος Μητσοτάκης απάντησε:

“Δεν ξέρω σε ποιον αναφέρεστε. Ο αρχηγός της αστυνομίας είχε γίνει υπαρχηγός επί εποχής ΣΥΡΙΖΑ και στη συνέχεια ακολουθώντας τη φυσική επετηρίδα έγινε αρχηγός.”

Μόνο που τόσο ο Αρχηγός της Αστυνομίας όσο και ο Αρχηγός της Πυροσβεστικής αποπέμφθηκαν μετά το Μάτι επί ΣΥΡΙΖΑ.

Απ’ την άλλη, η Νέα Δημοκρατία μόλις 12 μέρες μετά τις εκλογές του 2019 αναβάθμισε τον πρώην αρχηγό της Αστυνομίας, κο Τσουβάλα, σε Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης και τον κο Κολοκούρη σε Αρχηγό της Πυροσβεστικής…».

Ακολούθησε η ανακοίνωση της ΝΔ που κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖA για «fake news»: «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεπεράσει κάθε όριο στα fake news. Κατανοούμε πόσο θέλουν να ξεχάσουν τα πάντα γύρω από το Μάτι αλλά δεν μπορεί να ξεχνάνε ότι ο κ. Κολοκούρης προήχθη από Αρχιπύραρχος σε Υποστράτηγο στις 9/8/2018 (δηλ. 2 εβδομάδες μετά το Μάτι) και 6 μήνες αργότερα, στις τακτικές κρίσεις πήρε νέα προαγωγή από Υποστράτηγος σε Αντιστράτηγος και μάλιστα ορίστηκε ως Υπαρχηγός Α’. Σε κάθε περίπτωση επισυνάπτουμε τα αντίστοιχα ΦΕΚ ελπίζοντας ότι έτσι θα βοηθήσουμε τη μνήμη τους. ΥΓ. Ελπίζουμε να ενημερώσει ο ΣΥΡΙΖΑ και την κα Γεροβασίλη η οποία ήταν τότε Υπουργός Προστασίας του Πολίτη».

Διαβάστε επίσης:

Νέα Δημοκρατία: Ένσταση Κύρτσου για την επιλογή Μπένου από Μητσοτάκη

Γιατί ο Αλέξης Τσίπρας δεν ζητά εκλογές;

Ο Φλωρίδης χαιρετίζει την επιλογή Μπένου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 22:07