search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 11:56
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Δυσοίωνος Καπραβέλος – «Σε όλο τον κόσμο μιλάνε για μια νέα πανδημία πολύ πιο επικίνδυνη»

13.08.2021 19:41
coronavirus_new

Ιδιαίτερα ανησυχητικές προβλέψεις για το φθινόπωρο που πλησιάζει, σχετικά με την πανδημία του κορωνοϊού έκανε ο διευθυντής Β’ ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος.

Μιλώντας στη δημόσια ραδιοφωνία, ο κ. Καπραβέλος σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «από την στιγμή που θα επιστρέψουμε στις καθημερινές μας συνήθειες και το άνοιγμα των σχολείων χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Πρέπει να γίνουν τεστ ανίχνευσης σε όσους επιστρέφουν από τις διακοπές. Δεν πρέπει να ανοίξουν τα σχολεία, αν δεν εξασφαλίσουμε τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ότι κανείς μέσα στο σχολείο δεν είναι ύποπτος μόλυνσης, γιατί η διασπορά θα είναι τεράστια. Να ξέρουμε πλέον ότι αυτή η μετάλλαξη προσβάλλει και τους εμβολιασμένους, επομένως είναι αναγκαία η χρήση μάσκας, η αποφυγή συνωστισμού και η επιτάχυνση των εμβολιασμών. Γιατί το 4ο κύμα θα μετατραπεί από κύμα των νεότερων, σε κύμα των ανεμβολίαστων και των ηλικιωμένων, των ατόμων άνω των 60 ετών και με υποκείμενα νοσήματα».

Ο γνωστός γιατρός υπογράμμισε ότι αν οι προϋποθέσεις που έθεσε για τον έλεγχο της πανδημίας δεν ληφθούν υπόψη, τότε «όλα αυτά μπορούν να δώσουν αριθμούς ρεκόρ, με τους διασωληνωμένους να αγγίζουν τους 1.000, οι θάνατοι να ξεπεράσουν τους 100 και τα κρούσματα να φτάσουν τα 5000 ή και τα 10.000. Σε όλο τον κόσμο μιλάνε για μια νέα πανδημία πολύ πιο επικίνδυνη».

Πολύ ανησυχητικοί οι αριθμοί των θανάτων

Οπως επισήμανε, «βλέπουμε τους ανθρώπους μικρότερης ηλικίας που έρχονται από τα νησιά κυρίως μολυσμένοι, έχουμε μια πολύ μεγάλη διασπορά του ιού στην κοινότητα η οποία δεν σταμάτησε, μπορεί να βιώσατε στην Αθήνα το γκρίζο χρώμα από τις πυρκαγιές, όμως εμείς βιώνουμε το μαύρο χρώμα της απώλειας της ανθρώπινης ζωής, οι αριθμοί των θανάτων δεν έχουν πέσει, είναι πάρα πολύ ανησυχητικοί, 15-20 ημερησίως, ο κορονοϊός δεν έχει σταματήσει καθόλου και παρόλο που έχουμε το όπλο στα χέρια μας, το φετινό καλοκαίρι διαφέρει πολύ από το προηγούμενο, που τα δεδομένα ήταν πολύ χαμηλά».

Επίσης, τόνισε ότι τουλάχιστον 100 συμπτώματα του κορωνοϊού έχει καταγράψει το ιατρικό προσωπικό, από την νόσηση με Covid-19, όπως απώλεια μνήμης, συγκέντρωσης, αυπνία, δυσκολία στην αναπνοή, στην βάδιση, «έχουμε ανθρώπους που βγήκαν από την μονάδα και μετά από 8 μήνες δεν μπορούσαν ακόμα να περπατήσουν και δεν ξέρω αν αφήσουν μόνιμες βλάβες».

Διαβάστε επίσης

Κορωνοϊός: 3.493 νέα κρούσματα, 235 διασωληνωμένοι, 24 θάνατοι

Συγκινεί η Ευαγγελία Πλατανιώτη: «Πάθαινα κρίσεις πανικού, δεν μπορούσα να κοιμηθώ με κλειστό τηλέφωνο»

Κορωνοϊός: Τα παιδιά που γεννήθηκαν στην πανδημία έχουν χαμηλότερες νοητικές επιδόσεις, σύμφωνα με έρευνα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 11:56