search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 02:54
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Το συγκλονιστικό μήνυμα του διευθυντή της ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ στους ανεμβολίαστους

15.08.2021 17:08
Νίκος Τζανάκης: Ίσως και 3.000 κρούσματα την Τρίτη - Χρειαζόμαστε νέο μείγμα μέτρων - Media

Την αγωνία για την εξέλιξη της πανδημίας στην Κρήτη εκφράζει με ανάρτησή του στο Facebook ο διευθυντής της ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ.

Ο Δημήτρης Γεωργόπουλος επισημαίνει πως οι εντατικές του νοσοκομείου γεμίζουν από ανεμβολίαστους και απευθύνει έκκληση για άμεσο εμβολιασμό όλων. «Η κοινή φράση “γιατρέ κάντε ότι μπορείτε για τον πατέρα μου ή τη μητέρα μου” (όταν ο πατέρας ή η μητέρα θα μπορούσαν εδώ και πολύ καιρό να είναι πλήρως εμβολιασμένοι) φαντάζει παράταιρη», επισημαίνει.

Ολόκληρη η ανάρτησή του:

«Προς ανεμβολίαστους. Είναι θέμα χρόνου η Μ.Ε.Θ. του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, που ας σημειωθεί είναι από τις μεγαλύτερες της χώρας (27 κλίνες), να μην έχει τη δυνατότητα να δεχθεί ασθενείς με COVID-19. Η κοινή φράση «γιατρέ κάντε ότι μπορείτε για τον πατέρα μου ή τη μητέρα μου» (όταν ο πατέρας ή η μητέρα θα μπορούσαν εδώ και πολύ καιρό να είναι πλήρως εμβολιασμένοι) φαντάζει παράταιρη. Ιδιαίτερα εάν γνωρίζουμε ότι η Μ.Ε.Θ. ελάχιστα (ή και τίποτε) μπορεί να προσφέρει σε ηλικιωμένους ασθενείς ή σε ασθενείς με σημαντικά χρόνια προβλήματα υγείας».

»Κάνω έκκληση τώρα που τελειώνουν οι διακοπές να εμβολιαστείτε με τα ασφαλή εμβόλια που υπάρχουν. Αλλιώς οι υπηρεσίες υγείας (προς ανεμβολίαστους και εμβολιασμένους) θα είναι προβληματικές. Και αυτό θα συμβεί με ευθύνη των ανεμβολίαστων και όχι του κράτους».

Μιλώντας χθες Σάββατο στην ιστοσελίδα cretapost.gr, o κ. Γεωργόπουλος τόνισε πως οι άνθρωποι που νοσηλεύονται τώρα στις ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ είναι ηλικίας από 20 έως 84 ετών και επισήμανε ότι «η πλειονότητα όμως είναι σχετικά νέοι άνθρωποι. Δυστυχώς όλοι είναι ανεμβολίαστοι».

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός: Τα αυξημένα μικροσωματίδια από τις φωτιές αυξάνουν την πιθανότητα κρουσμάτων – «SOS» από επιστήμονες

Κορωνοϊός: Ανησυχία για την επιστροφή από τα νησιά – Καμπανάκι για Δεκαπενταύγουστο και αύξηση κρουσμάτων

Κορωνοϊός – Μετάλλαξη Δέλτα: Τα συμπτώματα και πώς μπορούμε να προφυλαχθούμε

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 01:15