search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 16:57
MENU CLOSE

Φωτιά στα Βίλια Αττικής: Φουντώνει το μέτωπο – Εκκενώνονται οικισμοί – Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία (Videos)

16.08.2021 13:10
fotia-new (4)

Φωτιά ξέσπασε περίπου στη 1 παρά 10 το μεσημέρι σε δασική έκταση στη δημοτική ενότητα Βιλίων Αττικής. Η φωτιά καίει δάσος, ενώ εκδόθηκε νέα προειδοποίηση για εκκένωση και του οικισμού Βαθυχώρι.  Νωρίτερα ζητήθηκε η εκκένωση των περιοχών Άγιος Γεώργιος ή Παλαιοχώρι και Αγία Παρασκευή ή Κρύο Πηγάδι. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι. Καταγγελίες για εμπρησμό από τον δήμαρχο Μάνδρας – Ειδυλλίας.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις, ενώ πνέουν ισχυροί άνεμοι στην περιοχή.

Με δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Χρήστος Στάθης τονίζει ότι, προς το παρόν, δεν απειλούνται κατοικίες, ωστόσο κάνει λόγο για ενδείξεις εμπρησμού.

«Γίνεται μια τεράστια προσπάθεια για να οριοθετηθεί η φωτιά, υπό πολύ δύσκολες συνθήκες. Δυστυχώς υπάρχουν ενδείξεις ότι πρόκειται για εμπρησμό, αλλά τούτη την ώρα αυτό που προέχει είναι να περιορίσουμε την έκτασή της», δήλωσε ο κ. Στάθης και πρόσθεσε: «Προς το παρόν δεν απειλούνται κατοικίες, αλλά κατακαίει το δάσος μας, στο οποίο τριάντα χρόνια τώρα δεν μας επιτρέπουν να φτιάξουμε αντιπυρικές ζώνες».

Καθώς το πύρινο μέτωπο μεγαλώνει, υπάρχει εντολή εκκένωσης και άλλων οικισμών. Το 112 έστειλε μήνυμα στους κατοίκους στο Μικρό και στο Μέγα Βαθυχώρι για να εκκενώσουν προς την Ψάθα.

Νωρίτερα, δύο ακόμη οικισμοί έλαβαν μήνυμα εκκένωσης προς Ψάθα. «Αν βρίσκεστε στην Αγία Παρασκευή ή Κρύο Πηγάδι εκκενώστε τώρα προς Ψάθα, Αλεποχώρι. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας», ανέφερε το μήνυμα του 112.

Νωρίτερα είχαν ενημερωθεί οι κάτοικοι των οικισμών Άγιος Γεώργιος και Παλαιοχώρι να εκκενώσουν προς Ψάθα.

Η πυρκαγιά, σύμφωνα με την πυροσβεστική είναι σε εξέλιξη σε δασική έκταση μετά την κατασκήνωση από τα Βίλια προς Πόρτο Γερμενό, η οποία είναι άδεια.

Λόγω της πυρκαγιάς έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην Ανώνυμη οδό από την ταβέρνα Κρύο Πηγάδι προς τον οικισμό Άγιος Γεώργιος, στην επαρχιακό δόμο Οινόης – Πόρτο Γερμανό από την περιοχή Πόρτο Γερμενό προς Βίλια. 

Φωτογραφία Αρχείου

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά τώρα στην Κερατέα: Αγνοείται γυναίκα – Εκκενώνονται οι οικισμοί Μαρκάτι και Συντερίνα – Ζημιές σε σπίτια (Video)

Σχολεία-Κορωνοϊός: Τι αλλάζει σε περίπτωση κρούσματος σε σχέση με πέρσι

Χαϊδάρι: Χάθηκε ξανά η 22χρονη Ευαγγελία Τσιάμη – Νέα έκκληση από «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 16:52