search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 14:53
MENU CLOSE

Σχολεία-Κορωνοϊός: Τι αλλάζει σε περίπτωση κρούσματος σε σχέση με πέρσι

16.08.2021 10:30
sxoleio_new

Για την Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου έχει προγραμματιστεί φέτος να χτυπήσει το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς, με την συζήτηση γύρω από τα υγειονομικά πρωτόκολλα να επανέρχεται στην επικαιρότητα όσο πλησιάζουμε στο άνοιγμα των σχολείων.

Όπως ανέφερε στον ΣΚΑΪ η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή υπάρχουν σαφείς κανόνες όσον αφορά τους εκπαιδευτικούς και τον εμβολιασμό τους και ότι αν δεν είναι εμβολιασμένοι, θα πρέπει να έχουν πιστοποιητικό νόσησης τελευταίου εξαμήνου ή εργαστηριακό έλεγχο 2 φορές την βδομάδα με δική τους ευθύνη και δική τους οικονομική επιβάρυνση.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται για αντίποινα και εξήγησε ότι κάποιος εκπαιδευτικός μπορεί να κάνει το τεστ σε μια από τις δομές που το παρέχουν δωρεάν. Ωστόσο σημείωσε πως ο εμβολιασμός των εκπαιδευτικών βρίσκεται σε καλά επίπεδα.

Η Ζ. Μακρή ανέφερε πως τα υγειονομικά πρωτόκολλα θα περιλαμβάνουν το τι θα γίνει σε περίπτωση που εντοπιστεί κρούσμα σε σχολική αίθουσα και σημείωσε πως θα είναι διαφοροποιημένα από την προηγούμενη χρονιά λόγω του ότι φέτος προστέθηκε ο εμβολιασμός.

Η ίδια, επιβεβαίωσε πως δεν θα υπάρχει οριζόντιο κλείσιμο σχολικής μονάδας ή τμημάτων όπως το προηγούμενο διάστημα, ενώ ανέφερε πως αυστηρά πρωτόκολλα θα ισχύουν και για τα φροντιστήρια.

Σημείωσε πως οι ρυθμίσεις και τα μέτρα της πολιτείας είναι τέτοια ώστε η επιστροφή στα σχολεία και η δια ζώσης διδασκαλία να είναι με τις ασφαλέστερες δυνατές συνθήκες.

Διαβάστε επίσης:

Χαϊδάρι: Χάθηκε ξανά η 22χρονη Ευαγγελία Τσιάμη – Νέα έκκληση από «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Επίθεση σε μετανάστες στην Κρήτη: Στα χέρια της αστυνομίας αποκαλυπτικό βίντεο

Καιρός σήμερα: Επιστρέφει ο καύσωνας – Πού θα «σκαρφαλώσει» ο υδράργυρος (Videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 14:53