search
ΤΕΤΑΡΤΗ 22.05.2024 04:56
MENU CLOSE

Σαρηγιάννης: Πότε θα έχουμε σαφή εικόνα για τις πραγματικές διαστάσεις της πανδημίας

16.08.2021 09:14
pireas

Για φυσιολογική έξαρση των κρουσμάτων λόγω και της μετάλλαξης Δέλτα μόλις οι εκδρομείς γυρίσουν από τις καλοκαιρινές διακοπές, έκανε λόγο το πρωί της Δευτέρας ο καθηγητής Περιβαλλοντικής και Υγειονομικής Μηχανικής στο ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Όπως είπε, αυτό που αναμένουν οι ειδικοί να συμβεί είναι, κατά τις πρώτες δύο εβδομάδες του Σεπτέμβρη, να υπάρχει μια σχετική ύφεση της πανδημίας καθώς θα υπάρξει κορύφωσης μέχρι τα τέλη του Αυγούστου.

Το γεγονός αυτό, πρόσθεσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, δεν οφείλεται τόσο στις τουριστικές ροές αλλά στις παραθεριστικές.

Η ύφεση που θα παρατηρηθεί κατά τις δύο πρώτες βδομάδες του επόμενου μήνα, σχετίζεται κατά τον καθηγητή με το γεγονός πως η επιστροφή από τις διακοπές συνεπάγεται το τέλος της χαλάρωσης των διακοπών και άρα κάποιον περιορισμό των συναναστροφών.

Παράλληλα, ο Δ. Σαρηγιάννης υπενθύμισε την σύσταση που υφίσταται για αυτοκαραντίνα τουλάχιστον 7 ημερών προτού, όσοι επέστρεψαν από διακοπές, συναντήσουν κάποιον ηλικιωμένο.

Εντούτοις, παρά το γεγονός της ύφεσης που εκτιμάται πως θα υπάρξει, μετά το χρονικό διάστημα των δύο πρώτων εβδομάδων του Σεπτέμβρη, ο καθηγητής τόνισε πως θα δούμε τις πραγματικές επιπτώσεις-διαστάσεις που θα πάρει η πανδημία του κορωνοϊού εξαιτίας της μετάλλαξης δέλτα.

«Και εκεί τα πράγματα θα είναι λίγο πιο δύσκολα γιατί πραγματικά περιμένουμε να δούμε μια ταχεία αύξηση, η οποία το πως θα πάει μετά, δηλαδή από το τέλος Σεπτέμβρη κι έπειτα θα έχει να κάνει με το πόσο γρήγορα θα έχουμε εμβολιαστεί η όχι», είπε μεταξύ άλλων.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός σήμερα: Επιστρέφει ο καύσωνας – Πού θα «σκαρφαλώσει» ο υδράργυρος (Videos)

Κορωνοϊός – προνοιακές δομές: Αρχίζει η αναστολή εργασίας για ανεμβολίαστους εργαζόμενους (Video)

Κορωνοϊός: Ύστατη έκκληση Παυλάκη – «Η μετάλλαξη Δέλτα δεν αστειεύεται – Σταματάει μόνο με lockdown» (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 22.05.2024 03:01