search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 12:48
MENU CLOSE

Σαρηγιάννης: Στα 6.500 κρούσματα με τεράστια πίεση στις ΜΕΘ τον Οκτώβριο αν δεν αυξηθούν οι εμβολιασμοί (Video)

12.08.2021 08:43
polites_maska_new

Την έντονη ανησυχία του για «έκρηξη» κρουσμάτων τους αμέσως επόμενους μήνες εξέφρασε για ακόμη μια φορά ο καθηγητής περιβαλλοντικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

«Αν συνεχίσουμε χωρίς καλούς ρυθμούς τον εμβολιασμό, θα φτάσουμε και 5.000 κρούσματα σαν κυλιόμενο εβδομαδιαίο μέσο όρο στο τέλος Οκτωβρίου, που σημαίνει 6.500 κάποια στιγμή. Πρόκειται για έναν πολύ μεγάλο αριθμό, που δεν έχουμε ζήσει στην Ελλάδα» τόνισε ο καθηγητής το βράδυ της Τετάρτης μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Όταν φτάσεις 6.000 κρούσματα κάθε μέρα κάποια μέρα, η επιβάρυνση στο ΕΣΥ θα είναι πολύ σημαντική, θα φτάσουμε τις 600, 700 κλίνες ΜΕΘ… Γιατί να φτάσουμε εκεί;» συμπλήρωσε.

«Να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διευκολύνουμε τον εμβολιασμό, με εκστρατεία ενημέρωσης και από εμάς τους ειδικούς» κατέληξε σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας στην χώρα ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Τέλος, σχετικά με τα σωματίδια από τις φωτιές, ο καθηγητής επιβεβαίωσε ότι ο καπνός από την Εύβοια προκάλεσε υψηλές συγκεντρώσεις σωματιδίων ακόμα και σε περιοχές που δεν μπορούμε να φανταστούμε, όπως η Αράχωβα

«Το νέφος του καπνού με βάση τους ανατολικούς ανέμους έχει μεταφερθεί στη Στερεά Ελλάδα. Yπήρξε η ανακάλυψη ενός μεγάλου τόξου που ξεκινούσε στη Λάρισα και στα Φάρσαλα και περνώντας όλη τη Στερεά, ουσιαστικά έφθανε μέχρι την Κόρινθο. Το ανώτατο όριο συναγερμού είναι 20 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο. Το μεσημέρι είχαμε υψηλές συγκεντρώσεις στην Αράχωβα, ενώ στον Κορινθιακό έφτασε στα 30 με 35 μικρογραμμάρια», εξήγησε ο καθηγητής.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός σήμερα: Αλλαγή σκηνικού με πτώση της θερμοκρασίας – Πού αναμένονται βροχές και καταιγίδες (Videos/Χάρτες)

Φωτιά στην Γορτυνία: Ολονύχτια μάχη στα πύρινα μέτωπα – Μικρές εστίες σε Αετοράχη, Νεοχώρι, Όχθια και Καλλιάνη (Video)

Τσουρουφλισμένη κυβέρνηση

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 12:47