search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 17:10
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Με δύο τεστ την εβδομάδα και δικά τους έξοδα οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι – Πώς θα ανοίξουν τα σχολεία

12.08.2021 08:16
ermou_new

Όλα έτοιμα είναι προκειμένου να καθοριστεί το πλαίσιο με το οποίο οι εργαζόμενοι σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα , που δεν έχουν εμβολιαστεί να μπορούν να προσέρχονται στις εργασίες τους από τον Σεπτέμβριο.

Με ορίζοντα την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στις 13 Σεπτεμβρίου, σήμερα κατά πάσα πιθανότητα, αναμένεται να υπογραφεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση η οποία θα ορίζει τον τρόπο με τον οποίο οι ανεμβολίαστοι δάσκαλοι, καθηγητές αλλά και ευρύτερα οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι θα προσέρχονται στον χώρο εργασίας τους.

Κορωνοϊός: Πώς ανοίγουν σχολεία και ΑΕΙ

Σύμφωνα με πληροφορίες, με πιστοποιητικό εμβολιασμού, βεβαίωση νόσησης από κορωνοϊό τελευταίου εξαμήνου ή αρνητικό τεστ θα μπορούν να προσέρχονται στις σχολικές αίθουσες κατά τη νέα σχολική χρονιά 2021-2022 οι εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων, οι μαθητές άνω των 12 ετών και οι φοιτητές.

Για τους ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς και φοιτητές το τεστ θα πρέπει να είναι εργαστηριακό και θα πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα με δική τους ευθύνη.

Οι μαθητές άνω των 12 ετών που δεν έχουν εμβολιαστεί και δεν έχουν νοσήσει το τελευταίο εξάμηνο θα προσέρχονται στη σχολική μονάδα με δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού τεστ (self test), το οποίο επίσης θα πρέπει να πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα.

Στα ύψη τα κρούσματα προειδοποιούν οι ειδικοί

Χθες Τετάρτη ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοίνωσε 3.475 νέα κρούσματα της COVID-19 στη χώρα μας σε σύνολο 88.069 εργαστηριακών τεστ. Οι θάνατοι νέων ασθενών με COVID-19 είναι 19. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονταν χθες το μεσημέρι διασωληνωμένοι ήταν 226, ενώ σταθερή αύξηση καταγράφεται και στις εισαγωγές νέων ασθενών που έχουν προσβληθεί από τον ιό και οι οποίες έφτασαν χθες τις 246, όταν ο μέσος όρος του επταημέρου είναι 212. Προς το παρόν το υψηλότερο ιικό φορτίο έχουν περιοχές με υψηλό τουρισμό, με τις Αρχές να ανησυχούν για το πώς θα εξελιχθεί η πανδημία μετά την επιστροφή των πολιτών από τις διακοπές. Στην Αττική εντοπίστηκαν 949 νέα κρούσματα, στη Θεσσαλονίκη 284 και στην Κρήτη συνολικά 468, εκ των οποίων τα 240 στο Ηράκλειο. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Κρήτη η πανδημία ασκεί πίεση στο ΕΣΥ και είναι ενδεικτικό ότι στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ηρακλείου ο αριθμός των νοσηλευομένων με COVID-19 θυμίζει πλέον τις ημέρες κορύφωσης του τρίτου κύματος (62 νοσηλεύονταν προχθές και 70 τον περασμένο Φεβρουάριο). Παράλληλα, συνεχίζει να προβληματίζει και η εικόνα πολλών νησιών της χώρας. Στη Ρόδο καταγράφηκαν 99 νέα κρούσματα, στην Κέρκυρα 54, στη Μύκονο 46 και στη Νάξο 24.

Σαρηγιάννης: Αν δεν αυξηθούν οι εμβολιασμοί, 6.500 κρούσματα τον Οκτώβριο με τεράστια πίεση στις ΜΕΘ

«Αν συνεχίσουμε με όχι καλούς ρυθμούς τον εμβολιασμό θα φτάσουμε και τις 5.000 κρούσματα σαν κυλιόμενο εβδομαδιαίο μέσο όρο στο τέλος Οκτωβρίου, που σημαίνει 6.500 κάποια στιγμή. Πολύ μεγάλος αριθμός, που δεν έχουμε ζήσει στην Ελλάδα» τόνισε ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Όταν φτάσεις τις 6.000 κρούσματα κάθε μέρα κάποια μέρα η επιβάρυνση στο ΕΣΥ θα είναι πολύ σημαντική, θα φτάσουμε τις 600, 700 κλίνες ΜΕΘ… Γιατί να φτάσουμε εκεί;» διερωτήθηκε ο κ. Σαρηγιάννης. «Να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διευκολύνουμε τον εμβολιασμό, με εκστρατεία ενημέρωσης και από εμάς τους ειδικούς» τόνισε. 

Διαβάστε επίσης

Κορωνοϊός – ΠΟΥ: «Ελπιδοφόρες» τρεις νέες θεραπείες για την καταπολέμηση της νόσου

Κορωνοϊός-Γερμανία: Μόνο εμβολιασμένοι και νοσήσαντες σε κλειστούς χώρους

Κορωνοϊός – Moderna: Υψηλό επίπεδο των αντισωμάτων – Εξαιρετική αντίδραση κατά του ιού

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 17:10