ΔΕΥΤΕΡΑ 03.06.2024 18:06
MENU CLOSE

Σαρηγιάννης: Πότε θα έχουμε σαφή εικόνα για τις πραγματικές διαστάσεις της πανδημίας

16.08.2021 09:14

Για φυσιολογική έξαρση των κρουσμάτων λόγω και της μετάλλαξης Δέλτα μόλις οι εκδρομείς γυρίσουν από τις καλοκαιρινές διακοπές, έκανε λόγο το πρωί της Δευτέρας ο καθηγητής Περιβαλλοντικής και Υγειονομικής Μηχανικής στο ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Το γεγονός αυτό, πρόσθεσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, δεν οφείλεται τόσο στις τουριστικές ροές αλλά στις παραθεριστικές.

Η ύφεση που θα παρατηρηθεί κατά τις δύο πρώτες βδομάδες του επόμενου μήνα, σχετίζεται κατά τον καθηγητή με το γεγονός πως η επιστροφή από τις διακοπές συνεπάγεται το τέλος της χαλάρωσης των διακοπών και άρα κάποιον περιορισμό των συναναστροφών.

Παράλληλα, ο Δ. Σαρηγιάννης υπενθύμισε την σύσταση που υφίσταται για αυτοκαραντίνα τουλάχιστον 7 ημερών προτού, όσοι επέστρεψαν από διακοπές, συναντήσουν κάποιον ηλικιωμένο.

Εντούτοις, παρά το γεγονός της ύφεσης που εκτιμάται πως θα υπάρξει, μετά το χρονικό διάστημα των δύο πρώτων εβδομάδων του Σεπτέμβρη, ο καθηγητής τόνισε πως θα δούμε τις πραγματικές επιπτώσεις-διαστάσεις που θα πάρει η πανδημία του κορωνοϊού εξαιτίας της μετάλλαξης δέλτα.

«Και εκεί τα πράγματα θα είναι λίγο πιο δύσκολα γιατί πραγματικά περιμένουμε να δούμε μια ταχεία αύξηση, η οποία το πως θα πάει μετά, δηλαδή από το τέλος Σεπτέμβρη κι έπειτα θα έχει να κάνει με το πόσο γρήγορα θα έχουμε εμβολιαστεί η όχι», είπε μεταξύ άλλων.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός σήμερα: Επιστρέφει ο καύσωνας – Πού θα «σκαρφαλώσει» ο υδράργυρος (Videos)

Κορωνοϊός – προνοιακές δομές: Αρχίζει η αναστολή εργασίας για ανεμβολίαστους εργαζόμενους (Video)

Κορωνοϊός: Ύστατη έκκληση Παυλάκη – «Η μετάλλαξη Δέλτα δεν αστειεύεται – Σταματάει μόνο με lockdown» (Video)

ΔΕΥΤΕΡΑ 03.06.2024 18:06
Exit mobile version