search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 01:52
MENU CLOSE

Ρωσία: Προχωρά στην αναβάθμιση του τρομερού μαχητικού Su-57

17.08.2021 18:36
su-57_new

Πριν καλά-καλά μπει σε σειριακή παραγωγή, το stealth μαχητικό 5ης γενιάς της Ρωσίας ετοιμάζεται για μείζονες αναβαθμίσεις.

Όπως δήλωσε στο πρακτορείο TASS υψηλόβαθμος αξιωματούχος του στρατιωτικού – βιομηχανικού τομέα της Ρωσίας, «η παραγωγή της αναβαθμισμένης έκδοσης του stealth μαχητικού πέμπτης γενιάς Su-57 στο πλαίσιο του προγράμματος έρευνας και ανάπτυξης της Megapolis αναμένεται να ξεκινήσει το 2025». Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι «ο εκσυγχρονισμός του Su-57 αφορά την δημιουργία μονοθέσιου αεροσκάφους, με την ενσωμάτωση πλήρους αναβαθμισμένου πιλοτηρίου, με προηγμένα αεροηλεκτρονικά συστήματα (avionics) αλλά και με κινητήρα δεύτερης γενιάς, ενώ η μαζική παραγωγή του αναβαθμισμένου μοντέλου θα αρχίσει από το 2025».

Την ίδια στιγμή, ο Αντιπτέραρχος Σεργκέι Ντρόνοφ δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας Krasnaya Zvezda, ότι περισσότερα από 60 νέα αλλά και περισσότερα από 200 αναβαθμισμένα αεροσκάφη θα παραδοθούν στην Πολεμική Αεροπορία της Ρωσίας μέχρι το τέλος του έτους, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι αυτά είναι «μαχητικά αεροσκάφη τύπου Su-30SM, Su-35S, Su-57 και Su-34, καθώς επίσης βαριά μεταγωγικά αεροσκάφη τύπου Il-76MD90A, αλλά και επιθετικά ελικόπτερα Mi-28NM και Ka-52 και ελικόπτερα ειδικών επιχειρήσεων Mi-8AMTSh-VN».

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι ο στρατιωτικός εξοπλισμός που προμηθεύονται οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις έχει δοκιμαστεί σε πραγματικές επιχειρησιακές συνθήκες, όπως για παράδειγμα στις συγκρούσεις της Συρίας, προκειμένου να λαμβάνουν στοιχεία, δεδομένα και πληροφορίες απόδοσης, να γίνονται μετά οι απαραίτητες τροποποιήσεις και προσαρμογές, ώστε τα αεροσκάφη να είναι έτοιμα να εκτελέσουν τις αποστολές τους με την μέγιστη δυνατή αποτελεσματικότητα.

Διαβάστε επίσης

Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν παραχωρούν την πρώτη τους συνέντευξη τύπου

Κυπριακό: Συνεχίζει τις προκλήσεις για τα Βαρώσια ο Τατάρ

Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν πήγαν για… λούνα παρκ και τραμπολίνο (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 00:06