search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 10:30
MENU CLOSE

Κυπριακό: Συνεχίζει τις προκλήσεις για τα Βαρώσια ο Τατάρ

17.08.2021 17:26
tatar_new

Παρά το γεγονός ότι η επίσκεψη Ερντογάν στα Κατεχόμενα και οι υποσχέσεις του προς τους Τουρκοκύπριους ήταν κατώτερες του αναμενομένου, οι προκλήσεις συνεχίζονται.

‘Ετσι, ο ηγέτης του ψευδοκράτους, Ερσίν Τατάρ, μιλώντας σε τελετή στην Αμμόχωστο για την κατάληψη της πόλης από τα τουρκικά στρατεύματα, ισχυρίστηκε ότι σε αυτό το πλαίσιο είναι κλειστά τα Βαρώσια εδώ και 47 χρόνια, όμως δεν θα παραμείνουν κλειστά για άλλα τόσα, ενώ, σύμφωνα με την τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Γκιουνές» υποστήριξε ότι παρουσιάστηκαν ευκαιρίες για επίλυση του Κυπριακού κατά τις διαπραγματεύσεις, όμως όλες απορρίφθηκαν από τους Ελληνοκύπριους.

Είπε επίσης ότι το άνοιγμα των Βαρωσίων θα ενισχύσει τον τουρισμό και την οικονομία της «χώρας» και πρόσθεσε ότι κάνουν το άνοιγμα αυτό με τη στήριξη της Τουρκίας. Ισχυρίστηκε ότι θα συνεχιστεί αυτό και ότι θα γίνουν βήματα στη βάση της δικαιοσύνης και του διεθνούς δικαίου. Υποστηρίζοντας ότι ο τουρκοκυπριακός «λαός» υπερασπίζεται την «κυριαρχία» και το «κράτος» του, ο Τατάρ είπε: «Θέλουμε και εμείς συμφωνία, όμως θέλουμε συμφωνία από κράτος σε κράτος σε γερή βάση, σε σίγουρα χέρια», αναφέρει το Euronews.

Ισχυρίστηκε επίσης ότι αν αναγνωριστεί η «κυριαρχική ισότητα» του τουρκοκυπριακού «λαού» θα καταστεί δυνατό να εξευρεθεί μια συμφωνία με βάση τις «πραγματικότητες», προσθέτοντας ότι θα συνεχίσουν να το φωνάζουν αυτό στον κόσμο. Ο Τατάρ κατέληξε λέγοντας ότι θα συνεχίσει να εργάζεται για την εξέλιξη της νέας τους πολιτικής προκειμένου να μπορούν να ατενίζουν το μέλλον με ελπίδα.

Διαβάστε επίσης

Κορωνοϊός – Βρετανία: Εγκρίθηκε η χρήση του εμβολίου της Moderna για παιδιά 12 έως 17 ετών

Γκορμπατσόφ για Αφγανιστάν: Η αμερικανική εκστρατεία ήταν καταδικασμένη από την αρχή

Αφγανιστάν: Οι οκτώ κανόνες των Ταλιμπάν για τις γυναίκες – Η παραβίασή τους τιμωρείται με θάνατο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 10:30