search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 20:15
MENU CLOSE

Φωτιά στα Βίλια: Εκτός ελέγχου οι φλόγες, απειλούν τον οικισμό – Εισήγηση για απομάκρυνση κατοίκων (Video)

18.08.2021 16:11
vilia_new

Ανεξέλεγκτο φαίνεται ότι είναι το μέτωπο της πυρκαγιάς στα Βίλια, η οποία συνεχίζει για τρίτη μέρα το καταστροφικό της έργο.

Τις τελευταίες ώρες έχουν αλλάξει οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, με συνέπεια το μέτωπο να κατευθυνθεί εκ νέου προς τον οικισμό των Βιλίων. Οι πυροσβέστες δίνουν πραγματική μάχη προκειμένου να αποτραπεί η είσοδος της φωτιάς στον οικισμό, και, παρότι δεν έχει δωθεί εντολή εκκένωσης, κάτοικοι έχουν φύγει από την περιοχή αυτοβούλως.

Το πύρινο μέτωπο έχει προκαλέσει ζημιές σε σπίτια εκτός οικισμού, ενώ η αστυνομία είχε αποκλείσει την είσοδο στο χωριό. Νωρίτερα, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, η Πυροσβεστική εισηγήθηκε την απομάκρυνση των κατοίκων στα Βίλια εξαιτίας του πύρινου μετώπου που μαίνεται στην περιοχή.

Στο σημείο καίνε διάσπαρτες εστίες γεγονός που προκαλεί ανησυχία, τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο Βασίλης Κόκκαλης, Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Αττικής. Τις τελευταίες ώρες έχουν αλλάξει οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, με συνέπεια το μέτωπο να κατευθύνεται εκ νέου προς τον οικισμό των Βιλίων.

Μέτωπο σε παρθένο δάσος

Η φωτιά παραμένει για τρίτη ημέρα σε εξέλιξη έχοντας ξεσπάσει το μεσημέρι της Δευτέρας και πλέον κατακαίει παρθένο δάσος, σε δύσβατη περιοχή, στην κορυφογραμμή του όρους Πατέρας. Υπάρχουν πολλές ενεργές εστίες ενώ σύμφωνα με την Πυροσβεστικη το μέτωπο που ανησυχεί είναι αυτό που καίει στον άξονα των οικισμών Θέα, Παλαιοχώρι, Αγιος Σωτήρας και Παλαιοκούνδουρα.

 Στην περιοχή επιχειρούν ισχυρές επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, καθώς και 8 ελικόπτερα και 3 αεροσκάφη. Οι επιτελείς της Πυροσβεστικής φοβούνται τις αναζωπυρώσεις, καθώς το δάσος είναι πυκνό και δύσβατο, κάτι που καθιστά πολύ δύσκολη την προσέγγιση του μετώπου από τις επίγειες δυνάμεις. Αυτό συνέβη και την Τρίτη με τη μεγάλη αναζωπύρωση που προξένησε τεράστια καταστροφή.

Σημειώνεται ότι η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ήδη ενεργοποιήσει το ευρωπαϊκό σύστημα Copernicus για την καταγραφή των καμένων εκτάσεων, τόσο στα Βίλια όσο και στην Λαυρεωτική, το οποίο μέχρι στιγμής έχει δώσει αποκαρδιωτικά στοιχεία.

Διαβάστε επίσης

Κορωνοϊός: Στο «κόκκινο» η χώρα – «Κλείδωσε» η τρίτη δόση

Μύκονος: Συνελήφθη ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς

arogi.gov.gr: Ενεργοποιείται η πλατφόρμα στήριξης για τους πυρόπληκτους

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 20:14